Fotoğrafçılık Forumları
Obj. Seçimi İçiin Yarrdıım :’’’’(
Merhaba arkadaşlar benim canon 400D makinam üzerindede 18-55 lensim var fakat bu lensle istediğim çekimleri yapamıyorum mesela yeterince yaklaşamıyorum.Bu lens yerine makinenin üzerinde sürekli kullanabileceğim çok amaçlı bi lens almak istiyorum u konuda çok az bilgi sahibiyim bana biraz yardımcı olursanız çok sevinirim
canon 28-135
canon 28-105
sigma 18-200 filan bişiler baktım ben ama hiçbişey anlamıyorum desem yeridir.Birde Flash tavsiye edersenizz dahada mutlu olurum
hazır elinde 18-55 in varken üzerine bir sigma 70-300 apo macro ilave etmeyi düşünsen daha iyi olmazmı?
Selamlar,
Canon EF 28-135mm IS USM kullanicisi olarak, bu lens genel olarak yeterli bir lens.
acikcasi IS ozelligi gercekten cok memnun ediyor.
28-135 araligi da gunluk kullanim icin cok uygun,
Ama bazen 28mm yetmiyor. O yuzden genis aci bi lens almak uzereyim.
Dusundugunuz fiyat araligi tam olarak ne bilmiyorum ama Canon 24-105mm f/4L IS uzun yillar isteklerinizi karsilayacak bir lens.
#alegrias' tarafından 18.09.2008 15:37:46 tarihinde düzenlendi.
canon 55-250mm var sanırım.
Merhaba melodili, bende de canon 450 D var. Ben de 18-55 lensimden memnun olmadığım için 50-150 sabit 2.8 Sigma bir lens aldım. Çok çok güzel ama sürekli kullanıma uygun değil. 770 gr ağırlığı sorun oluyor. Lens değiştirmeyi sevmediğim için 50 mm çok dar geliyor 18 mm. yi arıyorum. Bundan dolayı iki gün önce gittim 18-200 sigma bir lens aldım. Şu anda çok memnunum. Her türlü günlük ihtiyacımı karşılıyor. Keskinliği de çok iyi. 405 gr olduğu için standart lens olarak kullanabiliyorum. Size de tavsiye ederim. Işığın bol olsun.
bi arkadaşım aralığı fazla olan obj. görüntü kalitesinin bozulduğunu söyledi sigma 18/200 yada canon 28/135 de olurmu böyle bir problem
güncellemek istedim
Arkadasin bence dogru soylemis. Elinde zaten 18 - 55 var. Yeni alacagin objektif bence 50, 70 gibi bir yerlerden baslamali ve 200, 300 gibi bir yerlerde bitmeli bence. Mesela bir 50 - 200 veya 70 - 300 isini gorur sanirim.
Ha, ayrica bir de "Portre cekecegim" falan diye tutturursan, o zaman diyaframi cok acilabilen (1.4 falan) bir 50mm almanda yarar olabilir (Crop faktoru ile 75 mm'e tekabul eder ve super bir portre objektifi olarak gorev yapar). Eger Canon kullanmiyor olsaydin 1,000 Dolar civarinda satilan bu optiklerin AF olmayanini, ikinci elde 100 YTL'nin altinda bir fiyata bulabilirdin ama gecmis olsun. Eger boyle bir lens almak istiyorsan cok para vereceksin.
Merhaba;
Tek lens çözümler daha geniş bir zoom aralığını desteklemek için daha fazla optik elemen ve grup içerdiği için aynı aralığı iki ya da üç lens ile kapsadığınız duruma göre daha kötü sonuçlar veriyor. Fakat lens değiştirmeyi sevmeyen ya da seyahatte hafif dolaşmak isteyen ve DSLR'ın getirdiği hız ve rahatlıktan feragat etmek istemeyen kullanıcıların seçimi. Şu anda Canon EF-S18-200mm IS ve Tamron 18-270mm IS gibi iki lens çıktı fakat performansları henüz soru işareti Nikkor 18-200mmVR kadar iyi olmaları bekleniyor. Bence tek lens çözüm istiyorsanız bu lensleri bekleyin.
Eger Canon kullanmiyor olsaydin 1,000 Dolar civarinda satilan bu optiklerin AF olmayanini, ikinci elde 100 YTL'nin altinda bir fiyata bulabilirdin ama gecmis olsun
Bu sınıfta Canon dışında hiçbir markada 75$ civarında sıfır satışı olan EF50mmF1.8 gibi bir lens yok. İnanılmaz keskin çekiyor. Ayrıca ışık düşük olmadığı sürece gayet iyi AF yapıyor. Bu lens Canon'un müşterilerinin makinelerinin verebildiklerini çok ucuza görebilmeleri için yaptığı bir jesttir denebilir...
F1.4 sadece çok çok küçük alan derinliği gerektirecek ya da çok düşük ışıklı ortamlarda alan derinliği aramadan yüksek ISO ile flashsız çekim yapılması gerekirse kullanılacak bir diyafram açıklığı. DSLR sahipleri profesyonel değillerse bu lensleri kullanmak istemiyor ya da bu işe bütçe ayıramıyor. İllaki alacağım diyorsanız Canon EF50mmF1.4'ün satış fiyatı 350$ ve AF performansı da mükümmele yakın. EF 50mm F1.8 yerine tercih edilme nedeni mekanik olarak daha iyi olması ve AF performansının çok daha iyi olması. Keskinlik olarak hemen hemen aynı.
Bu fiyatlar ABD birinci el fiyatları. İkinci el olarak Türkiye'de aynı fiyatlarla bulunabiliyor. Hızlı bir arama yapmak yeterli...
Selamlar...
Merhaba; Tek lens çözümler daha geniş bir zoom aralığını desteklemek için daha fazla optik elemen ve grup içerdiği için aynı aralığı iki ya da üç lens ile kapsadığınız duruma göre daha kötü sonuçlar veriyor.
gorkemkgo'yu üzmek kırmak istemem,yanlış anlamasın ama;
Fazla optik eleman ve grup içermek bir lensin kötü olmasının sebebi değildir. Eleman-Grup fazlalığı optik aberasyonları önlemek için gereklidir.. Zoom lensde farklı fokal mesafelerde oluşan optik aberasyonları düzeltmek tek fokal uzaklıklı lenslerde olduğundan daha kompleks bir iş olduğu için daha fazla eleman gerekir.. Yani lens daha fazla eleman olduğu için kötü olmaz.. Zoom olduğu için kötü olur ve lensi daha iyi hale getirmek için fazla eleman kullanılır.. Sabit fokal uzaklıklı lenslerde örneğin genellikle daha fazla eleman = daha az distorsiyon, kromatik aberasyon, koma, astigmatizm vs..demektir.. Cooke üçlüsü örneğin üç elemandan oluşur ama aberasyon fazladır.. Tessar dizaynlarında fazladan bir element birçok hatayı düzeltirken, Koma, astigmatizm ve sferik aberasyonları tama yakın düzeltmek için genelde anastigmat serilerde kullanılan 3'erden 2 grup ancak kurtarır..
Uzun lafın kısası Melodili adlı kullanıcıya arkadaşı doğru söylemiş. Genel kural "zoom = kötü, sabit fokal = iyi" şeklindedir.. Bunun istisnası olmaz ancak üç-beş kişi vardır ki onlar zoom lenslerle de sabit fokal mesafeli lenslere yakın kalitede görüntüler alabilir.. Bunlar Abraham Lincoln, George Washington ve arkadaşlarıdır..
#larmor' tarafından 18.10.2008 20:28:59 tarihinde düzenlendi.
Aslında aynı sonuca varmıyor mu? Ahmet-Mehmet, ya da Mehmet-Ahmet
Kaliteli zoom lenslere baktığınızda daha çok sayıda ultra low dispersion (UD) ya da florite (CaF2) gibi optik elemanlar içeriyorlar ama neticede sensör ile konunun arasında ne kadar az optik eleman varsa netice o kadar iyi oluyor. Yani tasarımı 14-15 optik elemanla tamamlanan bir zoom lenste istediğiniz optik elemanı kullanın, tasarımı 6-7 optik eleman içeren bir prime lensin performansını elde etmek aslamümkün değil...
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Objektif Türü Hakkında Yardım
11 Tem. 2021, 22:12 susurluk1981
0146311 Tem. 2021, 22:13
susurluk1980 -
Premiere Pro Obje Arkasına Yazı Ekleme Maskeleme N
25 Haz. 2020, 14:34 prodersler
1166104 Eki. 2020, 20:23
birsahil -