Fotoğrafçılık Forumları
Nikon Makro Lens Önerisi
Merhaba arkadaşlar.
Almayı düşündüğüm nikon d 200 için bana makro lens önerisinde bulunabilirmisiniz.Makro lens te beklentim,akvaryumlarımdaki canlıları hücrelerine kadar ve çok net görüntüleyebilmek.Birde doğa çekimleri için en iyi lens hangisidir.Lensleri nikon marka önerirseniz sevinirim.Teşekkürler..
Sigma 150mm liğe harika diyolar, bence biraz daha araştır.
merhaba barış önericeğim nikon lensler biraz pahalı ancak kaliteli ve senin aradıgın krıterlere uyuyor
NIKON AF Zoom-Micro 70-180mm f/4.5-5.6D ED Objektif
NIKON AF Micro-nikkor 200mm f/4D IF-ED Objektif
daha uygun istersen kendini kanıtlamış makro objektifleri önerebilirim
Sigma 150/2.8 EX DG HSM Objektif 2.8 olması senin için zor ışık koşullarında rahat ettiricektir galeride çekilmiş bir çok örnekler var ordanda bakabilirsin
Teşekkürler arkadaşlar.
Bugün lens ve makinayı kullanmak için gittiğim bir mağazada ,benim makroyu tamamen yanlış anladığımı gördüm.Oradaki arkadaş bana makronun çok yakından çekilen fotoğraflarda işe yaradığını zoom özelliğinin iyi olmadığını anlattı.Hani ben mercanlara zoom yapıp çok net görüntü almak istiyorum ya.Bu makro lens ile olmuyormuş.Bunun yerine zoom özelliği kuvvetli lens almam gerekiyormuş.Anlayın ne derece foto bilgim olduğunu diye yazayım dedim bunuda
Fotoğraftan beklentim şu.
1-Akvaryum fotoğrafçılığı.Bunun içinde hareketli balıkları yakalayabilmek ve sabit mercan ve canlılara zoom özelliğinin iyi olması.
2-NTV deki "o an" tarzı fotoğraflar yakalayabilmek.Lise yıllarımda halamın makinasıyla beyoğlunda fazlaca kompozisyon yakalama çalışmalarım olmuştu.Şimdi bunu kursa gidip,kitap ve dergilerle geliştirip ,dslr ile geliştirme derdindeyim.
Bu benim için akvaryumdan öte bir hobi.Bu bağlamda masraftan kaçmamak istiyorum.İyi niyetle yazılan mesajlar benim cahilliğimden kafamı daha çok karıştırdı.
Sizlerden ricam sadece marka ve model belirterek bana lens önermeniz.İyi niyetle yaptığınız açıklamalar bende resme dönüşmüyor şu an.Terimlere çok uzağım.Açıklama yapmadan, sadece "nikonun falanca falanca lensini al" derseniz daha çok yardımcı olacaksınız.Lensi aldıktan sonra ben çözerim işi.Şimdiden teşekkürler..
Fotoğrafla ilgilenen arkadaşlara bu ayki PC EXTRA dergisini almalarını öneririm.Tüm dergide dijital makinaların esasları ve taktiklere yer verilmiş.Dili de ağır değil.Sıfırdan anlatıyor herşeyi.
Bu işte 'tecrübeli arkadaşlar konuyu daha iyi bilirler ancak fotoğraf öyle bir konuki sen ve benim gibi yeniler için kaynak sonsuz. İnternette herşeye ulaşma ve öğrenme şansın var. Hele de sağlam ingilizcen varsa daha sağlam başlar ve çabuk ilerleyebilirsin bence.
Benim araştırdığıma göre 150mm gibi büyük makrolar birçok alanda iyi sonuç veriyorlar.Asıl amaç doğa fotoğraflarında yaklaşılamayan canlıları uzaktan yakalamaksa büyük makroları seçmelisin. "Doğrusu budur". Örneğin bir kuşu tüm detaylarıyla dalından kaçırmadan çekmek için ideal lensler. Bunun örnekleri internette heryerde var. Keskinlik konusunda ise özellikle zoomlu olmayanları çok başarılı.
Daha küçük 20mm gibi makro lensler ile çok yakından çekmek zorundasın iyi sonuç almak için. Bir kelebeği veya küçük bir canlıyı tüm detaylarıyla zoomlu bir lensle makro kadar iyi çekemiyosun gördüğüm kadarıyla. Zoom zaten keskinliği de bozan bir özellik. Araya ne kadar mercek koyarsan o kadar bozuluyo bu iş anladığım kadarıyla. Kullanışlılıkla keskinlik arasında kullanımına ve beklentilerine göre optimum bir seçim yapmak gerekiyor.
Bi de sana tavsiyem asla internetten alışveriş yapma ne olduğu belirsiz sitelerden. Aman!!!
#archilute' tarafından 23.03.2007 10:27:22 tarihinde düzenlendi.
http://www.fotoritim.com/yazi/108350
Şu linki bir incelemenizi tavsiye ederim.
madem yenisiniz verdiğim linke göz atmanızı rica ediceğim
http://forum.netfotograf.com/serbest_kursu.asp?msg_id=13197
birde açıklamanıza göre size sabit lensler işinizi görücektir örnek
sigma 105 mm macro
sigma 150 mm macro
Sayın kullanıcı
Sigma da bu tip makro çekimler için 105mm, 150mm, 180mm makro lens seçenekleri mevcut ancak size yeni çıkan Sigma 70mm makro ve 105mm makro lensleri önerebilirim, özellikle 70mm makro lens keskinlik ve kullanım kolaylığı açısından sizi tatmin edebilecektir.
Ayrıca tüm bu lensleri merkez binamızdaki show-room'umuda gövdeniz ile test etme şansına sahipsiniz.
Daha ayrıntılı bilgi için www.reproset.com.tr/sigma adresinden veya 0121 335 97 11 nolu telefondan direk bilgi alabilirsiniz.
Levent Evlice
Sigma Uygulama Uzmanı
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109027 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43