Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 Uyumlu Lens Bilgisi?
Merhaba
Nikon d90 için uyumlu lens seçimi yaparken dikkat etmem gereken teknik konular nelerdir? Lensin mutlaka AF-S olması gerekir mi? Makro fotograflar için önerebileceğiniz uygun bir lens var mı? İlgilenen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Her objektifin kullanım alanı farklıdır ve teknik özellikleri de ( odak uzunluğu, maksimum diyafram değeri v.b...) bu çekim amacına göre belirlenir..siz ne tür çekimler yapacağınızı belirleyip ona göre objektif seçmelisiniz..
Nikon lensin AF yada AF-S kodlu olmasının sizin makineniz açısından biröenmi yoktur; çünki makineninz her iki kodlu objektiflerle de otofokus yapacaktır.bu aytıntı, makineniz Nikon'un giriş seviyesi modeleri olan D5000, D60..gibi makinelerden birisi olsaydı, o zaman büyük önem kazanacaktı..
Makro objektif için ne kadarlık bür bütçe ayırdığınızı belirtmediğiniz için tavsiye yapamıyorum..bütçenizi belirtirseniz, ona göre nacizane bir öneride bulunabilirim..
İlginiz için teşekkür ederim aeron. Eğer d90 makinem ile bir yaprağın üstündeki yağmur damlasını çekmek istiyorsam, fiyat-performans ilişkisi iyi olan bana önereceğiniz bir lens ne olurdu.
Tekrar teşekkür ederim.
Ayırdığınız bütçeyi sormuştum, yine belirtmemişsiniz..eğer fiyat sorun değilse elbetteki Nikon 105 mm f/2.8 VR Makro objektifi tavsiye ederim..Yada daha makul birseçenek olarak Sigma 70 mm f/2.8 APO DG Makro yada yine Sigma 105 mm f/2.8 makro da olabilir..
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Ucuz ve düşük performanslı bir lens yerine bekleyip iyi bir lens almayı tercih ederim. Benim gibi fotograf konusunda emekleyen biri için bu tarz destekler altın değerinde. Gününüz aydınlık olsun.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3328012 Nis. 2023, 13:15