Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 Macro Seçimi İçin Acil Yardım
Selam ustalar
yeni aldığım nikon d80 ile yanında 18-135 verildi. ben bununla birşeyler çıkarmaya uğraşıyorum. Ama ustalardan istediğim yardım talebim şu ;
yakın çekim böcek kelebek çiçek için önerdiğiniz lensler varsa bilgilerinizi
esirgemezseniz sevinir, size güzel kadrajlar bulsun diye dua ederim. Bu arada makul fiyata olması önemlidir şimdiden ilginize tşk.ederim
bu tur cekimler için makro objektif almanız gerekiyor.. en uygunlarıda spotta 650 liradan baslıyor.
makul fiyata bulsak hepimizde birer tane olurdu kardeşim emin ol bence başta macro lens almak yerine uzatma tüpü ya da close up filtreler ile işini görmeye çalış uzatma tüpü biraz zorlar ama alınan sonuçlar gayet iidir(tripot şarttır)close up ise pratiktir ama görüntü de bozulmalara yol açar.sen başta bunlardan birini seç daha sonra gereken bütçeyi sağlayınca en kral macroyu al at kendini dağlara bayırlara
gittigidiyor gibi sitelerden eski versiyon bir 50mm, close-up set, objektifi ters bağlama halkası ve uzatma tüpü alın, hepsini ucuca ekleyin ve bakın bir karıncanın kafasında gözünde kaç tüy var
objektifi ters takmak bile ciddi bir makro sağlar.
saygılarımla.
tkncnt sölediklerine birebir katılıorum kardeşim ama yeni başlayan bir arkadaştan bunları yapmasını beklemek biraz zor olur gibi gelio bana zaten ayırabileceği bütçe de fazla deilmiş bu sölediklerin arkadaş için en az bi 200-250ytl tutar gibi gelio bana ayrıyetten tripotta alması gerekecek o yüzden o işlere gireceğini sanmıorum ama sölediğine aynen katılıorum ucuz yoldan etkili macroların en harika yolunu sıralamışsın ama dediğim gibi arkadaş yeni ve olabildiğince ucuza ve kolay yola gitmek istio.bu yüzden close up bence en ii yol.işi kavrayınca bir de tüp alır (yanında tripot ile)daha sonra da görüntüler yetmez kıla tüye merak sarar onları görmek için de gider 50mm alır ters takar yetmezse de üstüne flaş takar zaten o zamana kadar bi iş sahibi olur gider 105mm macro çakar ters düz close tüp atar kenara dalar doğaya(biraz haydar dümen havası esti gibi sanki )
şimdiye kadar almışsındır tripotu objektifi yavaş yavaş toplancak emin ol makineyi alalı 1 yıl geçmeden çantan şişer. öğrenciyim geçen sene 2 ocak 2009 da d80 aldım kit lensle. hiç bişey yoktu. temizlik kiti derken pompası fırçası tripotuydu vs çanta dolmaya başlıyor yakında yetmeyecek. 3 gün önce 50mm f1.8 nikkor lens aldım bi kaç gune kalmaz uzatma tüpü alcam bu işin sonu yok malesef
#umut1993' tarafından 08.12.2009 18:16:08 tarihinde düzenlendi.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3328012 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -