caves
caves (üye)
İzmir / Amatör

Nikon D60: Body + Hangi Lens?

Arkadaşlar yurtdışından d60 getirtemeyi düşünüyorum.
Makinayı body olarak yanına da daha kaliteli bir lens almak istiyorum.

Ama alacağım lensin de bir çok çekim türü için (Portre, mazara ve gece) uygun olmasını istiyorum.

Özellikle aşırı flu arka plan oluşturabilmek için de uygun bir lens olması benim için çok önemli.

Ne önerirsiniz, yardıma ihtiyacım var.

Teşekkürler.

Tarih: 29 Mayıs 2009, 20:25 - İp: 88.***.**0.32
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Ayni anda her birçok farklı kompozisyonun çekimi için kullanılabilecek bir lens, çok geniş bir odak aralığı olan 18-200 gibi, 28-300 gibi lenslerdir.Ancak optik zoom miktarının bu denli artışı karşısında ( yada başka bir ifadeyle odak aralığı miktarı ) optik kalitenin de o denli düşeceğini gözönünde bulundurmak gerekir.

Tarih: 29 Mayıs 2009, 23:11 - İp: 78.***.**0.64
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Sayın caves, merhaba. Çok amaçlı bir lens olarak Sayın aeron'un tavsiye ettiği 18-200 veya 28-300 tam isabet, yani istediğiniz çekimlere cevap verecek lensler. Fakat bu arada odak aralığının fazla olması konusunda sizi uyarmış. Bu uyarıyı da lütfen her çekiminizde göz önünde bulundurun.
Ayrıca...aşırı flu arka plan oluşturmanın sadece kullanacağınız lense bağlı olmadığını, 200 veya 300 mm. ile elde edeceğiniz arka planı, iyi bir çalışma yaparak 50 mm. bir lens ile de elde edebileceğinizi unutmayın. Bu konuda bilginiz olabileceğini var sayarak detaya girmedim. Çalışmalarınızda başarılar ve gönlünüzce fotoğraflar dilerim.

Tarih: 30 Mayıs 2009, 12:48 - İp: 195.***.**7.209
caves
caves (üye)
İzmir / Amatör

yardımlarınız için çok teşekkürler...

Tarih: 30 Mayıs 2009, 14:37 - İp: 78.***.**4.15
  • 1