aek
aek (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D 50 Makro İcin Lens Secimi

Oncelikle dunki konuda beni aydinlatan ve lenslerimin makro ozellikli olmadıgı konusunda uyaran arkadaslara tesekkurler.

Yakın plan cekim yapmaya merak sardıgımdan simdilik close up mı alayım yoksa makro ozellikli lensmi . elimde 18-55 ve 70-300 iki lensim var ve ikisininde makro ozelligi yok butceye gelince gereksiz harcama yapmak istemiyorm.

bu konuda elinde satmak istedigi lensdi olan arkadaslardanda bilgi bekliyorum

simdiden tesekkurler
adnan

Tarih: 22 Ağustos 2006, 12:35 - İp: 85.***.**6.105
redex
redex (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma 70-300 Apo Macro lensim olmasına rağmen bende aynı arayıştayım. Şu anda Sigma 105 de yoğunlaştım. Ancak Macro ihtiyacınızın ne kadar olduğuna karar vermekte büyük fayda var. 1/2 yetecekse (nikon d50 üzerinde 1.5 focal çarpan nedeni ile bu oran 3/4 oluyor ki 1:1 e çok yakın) elinizdeki 70-300 ü sigma apo macro ile değiştirirseniz oldukça işinizi görür. Ne kadar makro yaparım diye sorarsanız izafi olarak şöyle söyliyebilirim, orta büyüklükteki bir kelebek kadrajınızı tamamen doldurur.

Ancak ben kelebeğin gözünü çekecem hemde çok keskin olacak gibisinden istekleriniz varsa sigma 105 macro da sizi kesmeyecektir. Bunun yanında ekstra önlemlerde almak gerekir (ektension tube veya objektifi ters takman ki ben bunlara bulaşamayacak kadar amatörüm)

105 macro alırsanız 70-300 den biraz daha fazla objeye yaklaşarak nikon D50 de iki kat fazla kadraj yakalarsınız.
Keskin bir lenstir ancak zoom aralığının olmadığını söylememe gerek yok.

Tarih: 22 Ağustos 2006, 15:56 - İp: 85.***.**6.50
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

APO MACRO 150mm F2.8 EX DG HSM
çok iyi lenstir....

internette araştır

biraz pahalı gerçi...EX serisi olması avantaş..prime olması avantaj...hsm olması avantaj....ayrıca böcek felam çekeceksen..150 mm den çekmek ayrı avantaj

Tarih: 22 Ağustos 2006, 22:40 - İp: 81.***.**1.135
  • 1