Fotoğrafçılık Forumları
Nikon 28mm. F:1,8
Merhaba,
Nikon'un yeni çıkartmış olduğu 28mm. f:1,8 (FX Format) lens hakkında bilgisi veya tecrübesi olanlar paylaşabilir mi ?
Saygılar.
Merhaba ,
28 MM geniş açı bir objektiftir. bununla ilgili nasıl bir bilgi istiyorsunuz.
Öğrenmek istediğim; lens performansı, keskinlik, vb. şeyler.
Mevcutta 24-70 f:2,8 ve 50 mm. f:1,4 lenslerim var. Fakat kapalı mekanlarda bu ikisinin arasında lens ihtiyacı olabiliyor.
Teşekkür ederim.
Ilk lncelemelere baktim, pek bekleneni verememis gibi. f1.8G serisi genelde cok iyi ama bu pek olmamis gibi, en azindan fiyatina gore.
Tabi inceleme sitelerine bakarak konusuyorum, denemedim.
Selamlar Hakan Bey;
İngilizceniz varsa aşağıdaki inceleme sizin için faydalı olabilir.
http://www.cameralabs.com/reviews/Nikon_Nikkor_AF-S_28mm_f1-8G/
Sevgiler
Tüm cevaplar için teşekkür ederim.
Saygılar.
28mm f2.8 lensler, Nikon'un uzun süredir en başarısız lensleri arasında yer aldı. Çok basit 5-6 elemanlı bir dizayn olmasına rağmen istenen keskinliğe hiç bir diyaframda ulaşamayan bir lensti. Alıp pişman olanlardanım tüm kullananlar gibi . Sanırım filmli zamanlarda sunduğu kalite yeterliydi; digitalde pixeller arttıkça sırıtmaya başladı hataları.
Konuyu görünce, ilk defa bu yeni lensin testlerine baktım. f1.8 diyaframda oluşan klasik ( ve aşırı ) renk kayması dışında - ( aynı 50mm f1.8'de olan ), keskinlik sorunu tamamen çözülmüş gibi 11 elemanlı bu yeni dizaynda.
Çizgi testlerinde görüldüğü gibi özellikle en açık diyaframda kenarlarda bile elde edilen keskinlik çok iyi - normalde geniş açı lenslerde kenarlarda bozulmalar çok daha fazla olur. Kıyaslanabilmesi için benzer bir lens örneği aşağıda ( farklı noktalara çekilmesi lütfen ) . f1.8 köşe/kenar rakamlarındaki farka dikkat.
Çok teşekkür ederim.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3321712 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -