Fotoğrafçılık Forumları
Nikon 14-24g 2. 8 Vs 24mm 1. 4g
Selamlar,
basliktada belirtdigim gibi ''Nikon 14-24G 2.8 vs 24mm 1.4G'' sizce hangisini almaliyim?
daha cok manzara ve mimari cekim icin dusunuyorum 14 24un filtre takilamamasi bir handikap gibi olsada eger o daha iyise bunu goze alabilirim.)
birde portre icin 85mm 1.4G uygun mudur?
Simdiden tesekkur ediyorum ustadlara..
kimse yok mu yardim edecek?
İki lens'de son derece kaliteli ve üst düzeydedir.Tavsiyem 14-24 yönündedir,sebebi de 14 mm gibi geniş açı avantajı vardır,zira sabit odaklı lenslerde özellikle mimari çekimlerde uygun olmayan zorunlu noktalara denk gelirseniz iyi sonuçlar alamazsınız.
Şunu unutmayın geniş açı lenslerde 1 derecenin bile büyük önemi vardır.
85 mm 1.4/1.8 lensler portre için oldukça uygun ve sonuçları çok iyidir,para sorununuz yoksa(bu lenslere baktığınıza göre yok) alabilirsiniz.
filtre takilamamasi sizce handikap midir ozel itina gerektirecek cunku.)
Mimari çekim yapacaksanız eğer TS lenslere bakmanız daha iyi olacak diye düşünüyorum. Tabi ki de bu iki lens son derece kaliteli lensler ama siz yinede Nikon 24mm f/3.5 PC-E(tilt-shift) lense bir bakın. Eğer fazla pahalı gelirse Samyang'da da aynı lens var ve o da gayet kaliteli. Filtre takılabiliyor hem. Açının yetmediği yerlerde bir kaç kare çekerseniz sonra birleştirirsiniz. 24mm f/1.4G'ye göre daha düzgün(perspektif anlamında) fotoğraflar elde etmiş olursunuz.
85mm f/1.4G ise Nikon'da alınabilecek en kaliteli portre lensi.
roketadam 14 24 ten bahsetmediniz, kiyaslama yaparken onu direk elediniz mi?
mimari cekim cok olmayacak aslinda isiga ihtiyac duyacagim mekanlarda basarili olmasi gerekli ve keskin olmasi daha oncelikli istegim.
#siny0r' tarafından 13.06.2014 03:12:09 tarihinde düzenlendi.
O zaman 14-24mm'den şaşmayın derim.
cok kararsiz kaldim ya ..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3328012 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -