Fotoğrafçılık Forumları
Nikkor 50mm 1. 8d Vs 1. 8g
Arkadaşlar Nikkor 50mm 1.8D ile AF-S 50mm 1.8G arasında kayda değer bir şekilde fark var mı?
Kullananlardan öneri ve şikayetlerini yazmalarını bekliyorum.
#ei421' tarafından 02.09.2011 19:04:51 tarihinde düzenlendi.
55-200 lensim var şuan evet çok iyi bir lens değil tabi ama hani çok da ihtiyacım yok gibi daha çok geniş açı almayı düşünüyorum Seneyede makinemi değiştiriyorum 1.8g 450tl,1.4g 800-850tl seneye full frame makine alıcam inşallah
... merak ettiğim Nikon'un yeni lense DX ibaresi eklemesinin.....
Nikon'un 50mm f1.8G lensi DX lens değil - bu ibarenin olduğunu nerede gördünüz bilmiyorum . Her 2 lens de FF için .
"AF-S" ibaresi eklendi - o da lensin kendi fokus motoru olduğunu belirtiyor .
-----------------
50mm 1.8D konusunda Smaler'a pek katılamıyacağım . Açık diyaframlarda ( f3.5-f4'e kadar ) çok sorunlu bir lens . Keskinlik kayıpları - özellikle kenarlarda çok fazla. Sert/sevimsiz bir bokehi var - flu alanlar çok aydınlık ise .
Tek avantajı fiyatı demek doğru veya fiyatı performansına ve sunduğu f1.8 diyaframa göre iyi denebilir 1.8D için . Ben f1.8 diyaframını keskinlik kaybı sebebiyle kullanılabilir bulmuyorum açıkçası .
Bu sorunların 1.8G 'de düzeltilmeye çalışıldığı söylenir .
#paperman' tarafından 03.09.2011 19:15:29 tarihinde düzenlendi.
Uğur Bey,
Cevabınız için çok teşekkürler. Fakat sorum şu olacak: Yeni AF-S lenste bu keskinlik kayıpları ne derece düzeltilmiş? Veya gerçekten bir amatör için bu keskinlik sorunu çok fazla engel teşkil eder mi?
Ayrıca sizde de 1.8D serisi var sanırım. Yakın çekimler dışında, gece tripodsuz çekimlerde bu sorunu çok fazla yaşıyor musunuz?
#ei421' tarafından 03.09.2011 20:22:57 tarihinde düzenlendi.
Genelde geniş açı çalışıp manzara çektiğim için 50mm f1.8D benim için kullanımı kısıtlı bir lens . Kullandığım alanlar bir tek anlar ailemin , küçük kızımın sığ alan derinlikli fotoğrafları/ portreleri diyebilirim . Bir de ışık az ise iş gereği çektiğim numune ürün fotoğraflarında işe yarıyor.
Alan sığlığı için f1.8-f2.8 gibi diyaframlar gerekiyor ; onlarda da keskin/net sonuçlar alamıyorum - lens f4 gibi ancak kendine geliyor . Bu durumda da bir esprisi kalmıyor . Çizgi keskinlik testlerinde de lensin bu problemi öne çıkıyor.
Bu arada "manzaracı" olduğum için belki keskinlğe aşırı düşkünüm ; o sebeple sorunu abartıyor da olabilirim . Portre veya Siyah beyaz çalışmalarda keskinlik o kadar önemli olmayabiliyor . Onlar da fikir belirtir belki okuyorlarsa.
Sorunuza gelirsek ... f1.8G için netliğin ve bokehin daha iyi olduğu söyleniyordu ilk çıktığında örnek fotoğraflarda . Meraktan DxO test sitesine baktım ; sonuçlar aslında keskinlik yönünden daha iyi değil - şaşırdım desem yalan olmaz .
Yani grafiklere bakılırsa D90 için -çoğunlukla portre ve gece çekimi düşündüğümü göz önüne alırsak- 1.8Dnin 1.8G den çok bir farkı yok öyle değil mi?
Peki sizce hangisini tercih etmeliyim?
Bir de grafikteki "vignetting" tam olarak ne?
1.8G'nin , AF-S olup AF motorsuz gövdelerde çalışması dışında görüntü kalitesinde bir avantajı gözükmüyor sırf test değerlerine bakılırsa. Fokus hızı / sesi farklıdır muhtemelen . Değişik düşünceleri olan varsa bilelim .
Sizin makinanız D90 sanırım ; G serisi için bir zorunluluğunuz yok D5000 kullanıcıları gibi .
Vignetting kenar/köşelerdeki kararmalarıdır . Normal sayılır , sorun değildir - fotoğraflar genelde kroplandığı için .
İlginize teşekkürler..
Peki "Alınca en iyisini almak lazım" diye mi düşünmeli yoksa aradaki görüntü kalitesine göre fiyat farkı vermeye gerek yok mu?
Uğur abi birde benim sorunumu yanıtlar mısın ya? 1.4g almak yada 1.8g almak çok kararsız kaldım. sen 2 katı fiyak farkı var demişsin benim konumda olay şöyle. almanyadan alacağım 1.8g 193 € 1.4g 340 €. ben 1.8g düşünüyorum. daha yeni bir model olduğu için 1.4g deki küçük çaplı sorunlar 1.8g de yoktur diye düşünüyorum ama 1.4g daha açık diyafram olduğu için ikisi aynı diyaframdayken 1.4g daha keskin sonuç verebilir diye düşünüyorum. senin fikrini alabailr miyim senin söyleyeceklerine göre alacağım bu lensi bir avantajımda 1.8g alırsam para kalıcak o parayı başka şeylere harcayabilirim
Kendi makinem için kıyasladım 1.4 biraz daha avantajlı çıktı
Arkadaşlar, cevap yazıyoruz diye bizi bilirkişi olarak görmeyin lütfen .
Ben , elimdeki makinaya göre ( daha doğrusu APS-C boy sensöre ) yeterli lensleri almayı tercih ediyorum . D300 diyelim en fazla 45 çizgi gösteriyorsa , gidip 60 çizgi çözünürlük sunan lensi almamda mana yok .
Aşağıdaki örneklere bakalım , daha iyi anlarız . 85mm f1.4G , $1700 fiyatlı süper bir lens . Ama D300 üzerindeki performansa bakarsanız $120'lik 50mm f1.8D'den farkı yok . Sonra bir de FF D3x gibi hakkını verecek bir makinadaki performansa bakın .
Ben ne yeterli ise onu alın , paraları gömmeyin derin . Bu tabi extrem bir örnek , $100-200 için çok da kafa patlatmaya gerek yok para durumu müsait ise
İlgili olabilecek konular
-
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171722331 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109127 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-