heroturk
heroturk (üye)
Antalya / Amatör

Nicon D80 Yardım

İyi akşamlar arkadaşlar.Elimde Nicon d80 fotoğraf makinası bulunmakta.Bu makina ile panaromik çekimler yapmaya çalışıyorum fakat isteğim geniş açılı bir lens.yani yukarıdan aşağıya,sağdan sola tek çekimde 180 e yakın veya 180 derecelir bir poz elde etmeye çalışıyorum .Bunun için bana sigma 8mm bir lens önerdiler.Fakat fazla tecrübem olmadığı için bu lens ne kadar isteklerimi karşılar bilemiyorum.,Bana bu konuda ne yapmam gerektiğiyle ilgili bilgi verirseniz sevinirim..şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum

Tarih: 14 Ekim 2008, 20:52 - İp: 88.***.**3.101
elkkanat
elkkanat (üye)
İstanbul / Amatör

Selam,Nikon D80 de denediğim sigma 15mm F2.8 EX DG DIAGONAL FISHEYE 180 derecede güzel fotoğraflar aldım.8 mm yuvarlak 180 derece veriyor.

Tarih: 14 Ekim 2008, 22:15 - İp: 88.***.**8.82
kiziltug
kiziltug (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Tam olarka ne yapmak sitediğnizi anlayamamış olsamda. panaromik çekimlerde 35 yada 50 mm lensleri tavsiye ederler çünkü mutlaka bir programla birleştirilip kromatik sapmaların en az düzeyde tutulması gerekir. Bahsi geçen lensler iç mekan çekimlerinde rahtlatabilir ama dünyayı açıkcası bir balığın gözyle görmektense uğraşıp bir insnaın gözünden görmeyi yeğlerim. aradaki bir çok fiyat farkınıda vermemiş olurm.

TAbi renkler ve zevkler tartışılmaz aksini söyleyip illede geniş açıyla çekeceksin diyenler çıkacaktır.

Tarih: 16 Ekim 2008, 00:24 - İp: 88.***.**3.99
  • 1