Fotoğrafçılık Forumları
Netlemeyi Yapan Aygıt Nasıl Çalış..
Netleme sistemini yapan aygıt nedir ve nasıl çalışıyor? Netleme yaparken makina garip sesler çıkarıyor objektiften bakınca da görülmüyor. Makinanın neresinde bulunuyor? Yani görüntü objektiften diyaframdan geçtikten sonra neresi netlemeyi yapıyor? Netleme sisteminin detaylarını öğrenebilir miyim ?
aynanın altındaki işlemci kontrast farkından yapıyor bu işlemi.
aynalar çift taraflı artık, vizöre ve aşağıya yansıtıyor görüntüyü
Sevgili pyro'ya ilaveten: senin sesini duyduğun ccd veya cmosun önünde minik bir otofokus merceği var ve o mercek bir step motora bağlı pyronun da dediği gibi kontrasta bağlı olarak o mercek yukarı-aşağı hareket ederek doğru netliği buluyor ses te işte bu step motorun ve merceğin hareketinden kaynaklanan ses
Teşekkürler Pyro ve Burkay. Anlaşılmıştır.
Benim de sormak istediğim soru bu konu başlığına benzer olduğu için ben de şuraya dalayım dedim. Autofocusta makine neyi gördüğünde "burası güzelmiş buraya bi netliyim diyor." Merkez odaklı netlemede net olarak merkezde en yakında gördüğü noktayı netlediğini tahmin ediyorum. Peki diğerinde, yine önceliği merkeze tanıyıp merkezde birşey göremezse odak çerçevesi içinde net olarak gördüğü herhangi bir noktayı mı netliyor. Bir de birden fazla noktaya netleme yapan makinelerin bir noktaya netlemesi ile birkaç noktaya birden netlemesi arasında net alan derinliği açısından bir fark var mıdır?
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Ücreti Karşılığı Photoshop Yapanlar
01 Şub. 2015, 00:39 cagdascelik
123609505 Mar. 2022, 16:00
muharremtopal -
Gaziantep' de Gezi Buluşma Yapan Var mı ?
27 Tem. 2019, 21:52 emredalbudak27
0210327 Tem. 2019, 21:53
emredalbudak27 -
Elektronik Aygıtlar Vektörel Çizimleri
13 Mar. 2016, 12:34 prodersler
0114113 Mar. 2016, 12:34
zbkdygn -
-
Düğünde Video Çekimi Yapan Varmı ? Bilgi
03 Eyl. 2015, 01:35 boncukm
3206809 Eyl. 2015, 15:35
boncukm -