norax
norax (üye)
Tekirdağ / Amatör

Multicoated Filtre Farkı

Merhabalar

Arkadaşlar yeni aldığım Tamron 17-70 lensime iyi bir polarize filtre almak istiyorum (B&W veya HELİOPEN) Ancak bunların bazılarının üzerlerinde MULTİCOATED yazıyor ve fiyatıda
5o ytl fazla .Acaba aralarında ne gibi farklar var.Ve bu farkı vermeye değermi.Bilgisi olan arkadaşların bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum

#norax' tarafından 04.07.2007 11:28:04 tarihinde düzenlendi.

#norax' tarafından 04.07.2007 11:48:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 11:18 - İp: 85.***.**6.229
ocant35
ocant35 (üye)
İzmir / Amatör

@norax,
Gözlük camı gibi bu filtrelerin yüzeyleri de çeşitli işlemlerden geçirilir. Dış tesirlerden koruyan, yansımaları azaltan, zararlı ışınların geçişini azaltan vs. gibi Daha verimli daha başarılı, daha dayanıklı işlev görmesi için çeşitli kaplame katmanlarıyla güçlendirilen filtrelere (çok katmanlı kaplamalı) multicoated olarak yapılırlar.
İşlemin masrafı ve ürünün artan kalitesi de fiyat artışıyla karşımıza çıkar.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:05 - İp: 81.***.**8.99
norax
norax (üye)
Tekirdağ / Amatör

açıklayıcı bilgine teşekkürederim.İnternetten bir sürü sitede araştırma yapmama rağmen multicoated olarak ne B&W nede Helipon marka filitre bulabildim Acaba bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı?

Tarih: 5 Temmuz 2007, 02:23 - İp: 88.***.**5.129
muratso2
muratso2 (üye)
Balıkesir / Amatör

B+W ya da Heliopan filterlerini internetten bulman oldukça zor.Bulsan da çok ucuz olacağını sanmıyorum.Çünkü Çok ithal edilen filtreler değil.Tüm fotoğraf makinesi ve teçhizatı piyasasın da olduğu gibi çok uçuk fiyatlar var.Ama illa heliopan filtre istiyorsan şu site işine yarayabilir."http://www.kamerithalat.com/urunler.asp?KatOrtaID=42&KatOrtaAd=Polarize%20Filtreler".B+W içinse"http://www.hepsiburada.com/department.aspx?Categoryid=1100348"Heliopanlarda PMC serisi multicoated bildiğim kadarıyla.B+W ler de ise Mrc yazanlar multicoated.Ama bana sorarsan fiyatlar çok pahalı.Ben Hoya Super HMC pro 1 kullanıyorum.Çok da memnunum ve bu fiyatlara internet yoluyla yurtdışından 3 tane getirttim .

Tarih: 7 Temmuz 2007, 22:05 - İp: 81.***.**0.134
norax
norax (üye)
Tekirdağ / Amatör

Arkadaşlar bu hafta sonu İstanbula gitmiştim.Sirkecide
B&W Polar,ze filitre buldum ve aldım.( Multicoated yoktu Fiyatıda fazla geldiği için tercih etmedim)Alır almaz Eminönünde ilk deneme çekimlerini yaptım Sonuç benim gibi amatör biri için çok çok iyiydi.Fotoğraf kalitesi umduğumdan daha fazla arttl.Geniş açı lensi olan arkadaşlara Polarize filitre almalarını şiddetle öneriyorum

Tarih: 9 Temmuz 2007, 20:37 - İp: 85.***.**1.4
  • 1