coffie
coffie (Objektif)
Antalya / Meraklı

Macro Lens İçin Doğru Karar Mı?

Arkadaşlar sizden yardım rica ediyorum.Makro lens almaya karar verdim ve iki lens arasında kaldım.

NIKON AF-S VR 105 mm F2.8 Micro Nikkor Lens

SIGMA 150 mm. F/2.8 EX DG HSM Makro Lens

Fiyat olarak Sigma daha uygun ama ben makro çekim yaparken çoğu zaman ellerimin titremesine engel olamıyorum ve bu nedenle VR özelliğinden dolayı Nikon makro lens almaya niyetliyim.

Bir de arada 45 mm.lik bir fark var ve aklım karışıyor bu nedenle.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Tarih: 28 Haziran 2008, 14:01 - İp: 85.***.**5.149
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

belki baktığın testteki Sigma kopyası kalibrasyonsuz bir kopyadır. yoksa sigma 150mm bir nikon primesi kadar keskindir. mor saçak da da yok denecek kadar azdır. distorsiyon zaten yok. kontrast konusunu bilmiyorum nasıl ama malum sigma'da kalite kontrol diye bişey olmadığından piyasada kötü kopyalar da olabiliyor. şu an bir makro objektif alacak olsam büyük ihtimal bu sigma 150 olurdu

Tarih: 3 Temmuz 2008, 14:27 - İp: 81.***.**7.8
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Herhalde photozone.de sitesinden bakmışım. Bu sitenin kötü kopyayla test yapacağını sanmıyorum. Kötü derken de 105 VR ye göre söylüyorum ki 105 VR bariz şekilde üstün. Hatta sigma 105 mm bile sigma 150 mm den daha iyi.

Sigma 150 mm MTF

Sigma 105 mm MTF

Nikon 105 mm VR MTF

Tarih: 3 Temmuz 2008, 18:45 - İp: 85.***.**5.150
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

photozone.de forumlarında da sürekli tartışılıyor bu kötü kopya meselesi, Canon ile yapılan sigma 150 testindeki objektifin ayarsız olduğu testte de söylenmiş zaten. aynı modelin nikon için olanıyla yapılan testte de 105 vr'den çok az daha iyi bile olduğu görülüyor

sigma 150 (Nikon)

sigma lenslerde biraz şans gerekiyor (ya da parayla kalibrasyon )

Tarih: 3 Temmuz 2008, 21:59 - İp: 81.***.**7.8
sigmafoto
sigmafoto (üye)
İstanbul / Firma

Merhabalar
Öncelikle kötü kopya olayı eşyanın tabiatından kaynaklanan bir şey her ne kadar otomasyon ile de yapılsa üretilen ürünlerin birbiri ile %100 aynı olma olasılığı nerede ise mümkün değil, bu sadece Sigma'ya değil üretilen bütün ürünlerde bu tip sıkıntılar yaşanabilir.
Sigma ürünleri olara özeleştiride bulunmak gerekirse genelde kötü kopya veya kalite standardındaki düşüklükten ziyade focus adjustment ile ilgili kullanıcılarımızdan şikayetler aldık, bu konu ile de ilgili olarak teknik servisimizde focus adjustment ve genel kalite kontrol ve düzenleme cihazlarını hazır tutmaktayız. Kullanıcılarımızdan bu tip konular ile ilgili şüphesi veya şikayeti olanların ücretsiz olarak kontrol ve kalibrasyon işlemlerini Özgür foto teknik aracılığı ile yapıtma imkanları vardır.
Hepinize iyi günler dileriz

Tarih: 4 Temmuz 2008, 12:35 - İp: 213.***.**7.138
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

evet artık çoğu üretici firma (sadece fotoğraf sektörü değil) kalite kontrolü müşteriye bırakarak üretim masraflarını biraz daha düşürüyorlar. sigma'da bu problem diğer lens üreticilerine göre daha fazla karşılaşılan bir durum. bazı sigma ürünlerinin farklı kopyaları arasındaki fark çok fazla olabiliyor. neyse ki sizin de dediğiniz gibi basit bir işlemle bunlar giderilebiliyor

Tarih: 4 Temmuz 2008, 14:30 - İp: 81.***.**7.8
bahcekapili
bahcekapili (üye)
Trabzon / Meraklı

Sigma 150mm odak uzaklığı sebebiyle elde çekim yapmaya pek elverişli bir makine değil ya da elde çekim yapacaksanız ışıklandırma çok çok iyi olmalı. Ben elde çekim gerektiğinde çoğu zaman harici flaşı farklı açılardan tetikleyerek bunu yapmaya çalışıyorum. Gündüz çekimlerinde dahi flaşsız 1/300 sn altında tatmin edici sonuç almak zor.

Zaten bu lensi kullananın yanından tripod eksik olmamalı bence.

Tarih: 28 Ekim 2008, 10:08 - İp: 88.***.**1.144
chushka
chushka (üye)
Yurtdışı / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadasim Nikkor 105 mm 1: 2.8 ED makro cekimler icin VR ve Nano coating ozellikleriyle ideal bir lens. Ilave olarak fotograflarinda her zaman super bir bokeh elde etme imkanin olacak. Fazla dusunme ve Nikkor 105 mm ye yonel. Aldanmazsin!

Tarih: 9 Kasım 2008, 09:44 - İp: 213.***.**3.254