ce_enstantene
ce_enstantene (üye)
İstanbul / Amatör

Lensler Hakkında Bilgi

merhaba ,

öncelikle acemiliğim ve soracagım soruların saçmalığından ötürü sizlerden özür dilerim.belirttiğim gibi bu konuda meraklı ama bilgisi olmayan bir üyeyim

benim bir kaç sorum olcak, bilgilendirirseniz çok sevinirim. canon power shot s3 makinem var ,6 mgpx ancak netlik sorunu çekiyorum .lens almam bu sorunu çözer mi acaba ? birde ben bu makineme nasıl lens almalıyım .araştırdığım kadarıyla standart objektif tam aradıgım şey ancak lens ifadelerinin yanındaki mm lerle kasıt nedir ? kafama göre alsam uyum sorunu olur mu ?

ışığınız bol olsun

Tarih: 14 Eylül 2010, 15:37 - İp: 212.***.**8.236
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Makineniz lensi değişebilir makinelerden değil. Yani SLR bir makine değil. Ancak ucuna takılabilen bir takım converter lensler olabilir ki bunlar kaliteyi daha da düşecektir.

Diğer yandan netlik sorunu yaşıyorsanız muhtemelen bir takım ayarlarla ilgilidir. Aşağıdaki linkte bulunan örnek fotolar gayet keskin görülüyor.

http://www.dpreview.com/reviews/canons3is/page15.asp

Bence kılavuzu detaylı okuyarak doğru ayarları bulmaya çalışın.

Tarih: 14 Eylül 2010, 16:52 - İp: 193.***.**7.122
ce_enstantene
ce_enstantene (üye)
İstanbul / Amatör

makineyi yurtdışından getirtmiştim dolayısıyla türkçe bir kılavuzu mevcut değil . bir de converter lens neden kaliteyi düşürüyor merak ettim

Tarih: 15 Eylül 2010, 16:05 - İp: 212.***.**8.236
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Çünkü ilave bir cam daha koyuyorsunuz önüne. Diyelim 0.5X bir lens takacaksınız, daha geniş açı olsun diye; ya da 2x bir lensle teleyi uzatacaksınız. Nihayetinde bir cam.

Tarih: 15 Eylül 2010, 16:40 - İp: 193.***.**7.122
  • 1