Fotoğrafçılık Forumları
Lensler Hakında Bilgi Almak İstiyorum
mehabalar aranıza yeni katıldım hepinize selamlar benim nikon d60 makina ve 18-55 8NIKONSTANDART)ve70-300(tamron makro) lenslerim var şimdi ben bunları genel ve manzara çekimleri yapabilirmiyinm ve bunu hangisiyle nasıl yaparım
-70-300 lens i ne amaçla kullanabilirim
-ben yüksek tepeden aşagıdaki bir geniş merkezi( tepeden şehir manzarası) çekebilirmiyim bunu hangisiyle yapabilirim
-yukardaki lens lerden başka benim ihtiyacım olan lensler hangileridir
-amacım manzara ve çocuk resimleri çekmek
-ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER
#eris62' tarafından 17.09.2009 21:48:59 tarihinde düzenlendi.
konu baslıgınızı degiştirin ve kurallara uygun bir baslık yazın, aksi halde konu silinecektir
#gaijin' tarafından 17.09.2009 20:14:19 tarihinde düzenlendi.
nasıl yapacam söylersenizz sevinirim
forum kurallarını okuyun,konuyu acarken karsınıza cıkmıs olması lazım. orada nasıl baslıklar yazılması gerektigi acıklanmıs.
oncelikle imkanınız varsa bir fotografcılık kursuna gitmenizi,yada egitsel bir set alarak temel kavramları ogrenmenizi tavsiye ederim.
**
bunları dslr alıp lense harcama yapmadan once yapmıs olmanız yararınıza olurdu..
18-55 makine uzerınde gelen kit lenstir.
geniş acılı bir lens
geniş acıda manzara cekmek için idealdir. ideal bir genel kullanım lensidir.
70-300 daha dar acılı bir lenstir.
uzaktaki nesneleri yakınlastırmak için mesela uzaktaki bir hayvanı fotograflamak için kullanılabilir.
70-100 mm arası oldukca iyi bir portre aralıgıdır.
amacınız bir tepeden butun sehri cekmekse, 18-55 ile bunu yapabilirsiniz.
bir tripoda makinenizi sabitleyin, diyaframı 11 gibi bir degere getirin, ısık kosullarına gore enstantaneyı ayarlayın ve cekim yapın.
---------
18-55 daha geniş bir gorus acısı verir, kareye daha cok sey sıgdırırsınız diyeyim.
18mm de en geniş alanı verir,55 mm ye dogru zoom yaptıkca bu alan daralır.
**
70-300 daha dar bir alan verir,70mm den 300mm ye gidildikce daha dar bir alanı gosterir.
**
kısa ve duz mantıkla,manzara gibi geniş alanları fotograflamak için düşük mm degerleri
uzaktaki nesneleri yakınlastırmak yada daha dar bir alanı fotograflamak için yuksek mm degerleri kullanmalısınız.
ilginizden dolayı çok teşekürler
@gaijin
"amacınız bir tepeden butun sehri cekmekse, 18-55 ile bunu yapabilirsiniz.
bir tripoda makinenizi sabitleyin, diyaframı 11 gibi bir degere getirin, ısık kosullarına gore enstantaneyı ayarlayın ve cekim yapın."
O tarz bir foto çekiminde diyaframı 11 yapmamızın ne gibi bir etkisi olur acaba ?
kare içine giren herseyın netlik alanı içinde kalmasını saglarsınız.
tepeye çıktığınızda lensleri takıp vizörden bakarsınız, hangi lensle istediğiniz kareyi çekebiliyorsanız onunla çekersiniz. manzara lensi diye özel bir lens yok.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Programsız Bilgisayarda Virüs Ve Zararlı Yazılım Temizleme
12 Eki. 2024, 01:02 prodersler
016812 Eki. 2024, 01:03
prodersler -
Telefon İnternetini Bilgisayarda Kullanma İphone - Android
07 Eyl. 2024, 13:15 prodersler
018807 Eyl. 2024, 13:16
prodersler -
-