evolkany
evolkany (üye)
İstanbul / Meraklı

Lensi Açarsam Problemsz Geri Toplanırmı?

Merhaba;
fotoğraf makinemi klıfına koyarken düşürdüm ve canon 18-55 kit lesnin odaklaması çalışmıyor. manuel odaklama ilr yapılan çekimlerde bir problem yok. çıkardığı seslere bakaraktan tahminim usm motor sistemi üstünde bir noktada sıkışma var. bu yüzden lensi açıp kendim tamir etmeyi planlıyorum. yalnız lensi açtığımda problemsiz bir şekilde geri toplanabilirmi ? nelere dikkat etmeliyim ?

Not: Lensin garantisi yok.

Tarih: 6 Eylül 2009, 17:08 - İp: 188.***.**7.145
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

lensi açarken yaptığın her işlemi not al vidalara ve yuvalarına işaret koy.
ancak en iyisi git bir tamirciye (örneğin : www.optikelektronik.com) bu iş sandığın kadar basit değil..

Tarih: 6 Eylül 2009, 19:13 - İp: 188.***.**3.139
drtayfun
drtayfun (üye)
İstanbul / Amatör

Ben o dediğinizi yaptım, düşen lensim sıkıştı, ben bunu açıp yaparım dedim, vidaları - halkaları sırasıyla yan yana dizdim, sonra onlar bana baktı, ben onlara
Sonuç :Yeni lens, eskisi çöpe !

Tarih: 7 Eylül 2009, 23:44 - İp: 94.***.**0.180
kocas
kocas (üye)
Eskişehir / Amatör

ne yaparsan yap ama ankarada BURUKAY a gönderme bir daha yüzünü bile göremezsin kardeş

Tarih: 9 Eylül 2009, 12:35 - İp: 88.***.**3.173
evolkany
evolkany (üye)
İstanbul / Meraklı

Lensi Tamire götüreceğim. İstanbuldayım. İnternetten 2 firmaya ulaştım bunlar:

- Canon servis: Mimar Vedat C. no:17 Sirkeci
- Makro Fotoğrafcılık: Muradiye Cad. Hayyam Çarşısı no:17/19 kat:1 no 108 Sirkeci

bu yerlerle bir problem yaşadınız mı :? sizin tavsiye edeceğiniz işini düzgün ve uygun fiyata yapan yer var mı ?

Tarih: 9 Eylül 2009, 15:23 - İp: 95.***.**5.81
siparisium
siparisium (üye)
İstanbul / Firma

tamire gittiğinde ücret ödemeyecek misin

biraz uğraş,yapamazsan tamire götür.

Tarih: 11 Ocak 2010, 10:51 - İp: 85.***.**1.159
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Kendiniz kurcalarsanız, toparlanamaz hale gelebilir...

İkinci satırda belirttiğiniz makro firması ile ilgili memnuniyet yazıları, bu forum sayfalarında mevcut..

Tarih: 12 Ocak 2010, 14:26 - İp: 78.***.**1.32
evolkany
evolkany (üye)
İstanbul / Meraklı

Hayyamda biraz gezindikten sonra bir Bozdağ'a bıraktım. İçindeki dişliler kırılımış. 80 liraya mal oldu. Açsamda dişlileri bulamazdım muhtemelen.
Bir de acı bir tecrube kazandım. makine buzlduktan sonra hafif zorlayarakta olsa manuel focus yapmıştım oda dişlileri dağıtmış.

Tarih: 12 Ocak 2010, 15:13 - İp: 95.***.**8.40
dilarac
dilarac (üye)
Antalya / Amatör

şu an aynı sorunu bende yaşıyorum. bende açıp kendm tamir ediym diyorum ama tamamen bozmaktan korkuyorum. servise yollarsam 1 ay beklıycem. beklemek istemyoum yaa..Ne onerirsiniz

Tarih: 7 Temmuz 2013, 15:39 - İp: 109.***.**1.125
  • 1