drmax
drmax (üye)
İstanbul / Amatör

Lens Yardımı

Aranıza yeni katıldım, hepinize merhaba. Amerikadan gelecek bir dostuma Canon 500D siparişi verdim. Amacım tabiki video çekmek filan değil. Ancak yeni bir body olması ve fiyatının çok cazip olması nedeni ile bu body de karar kıldım. Ancak üzerindeki kit lensin yanında (18-55 IS) bir lens daha almak istiyorum. Lensler hakkında geniş bilgim yok. Manuel makinadan yeni geçiş yaptım. Manuel makinemde (ki Nikon kullandım) geniş açı, 2 adet makro ve bir 500mm. zoom lensim var. Ancak digital için lens kültürüm yok. Canona ilk geçişim olacak. Digitale ilk geçişim olacak. Ve sanırım 17 ile 85 arası başlangıç için bana yeterli olacak. Ancak dediğim gibi Canonda ve Canon uyumlu lenslerde hiç tecrübem yok. Bana öneriniz olursa sevinirim. 18-55'in bana yeterli olacağını sanmıyorum. Zaten bu aralıkta verdiği diafram değeri altı üstü 3,5-5,6. Bir atımlık mermim daha var. Onuda kaliteli ve işimi görecek bir lens için harcamak istiyorum. Ancak 500 Dolar barajını geçebileceğimi sanmıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tarih: 9 Mayıs 2009, 19:27 - İp: 85.***.**3.130
drmax
drmax (üye)
İstanbul / Amatör

İlginç 9 Mayısdan beri hiç kimse cevap yazmamış. Sanırım cevaba değer bir soru sormayı becemedim. Hayyamda umarım cevap bulurum.

Tarih: 28 Mayıs 2009, 14:28 - İp: 85.***.**2.104
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sordugunuz sorular hergun defalarca soruldugu için,okuyup bir cevap almanız beklenmiş olabilir..
konuyu yanlıs yere actıgınız için cevap verilmemiş olabilir..
daha once aynı sorulara defalarca verenler,bu soruyada cevap verdiklerini dusunmus olabilir..
hayyamda alacagınız cevap buyuk ihtimalle 18-200 al kurtul- lens alcaksan l serisi al 2000 liran varsa ver kurtul tarzı olmaz umarım..
---------------------------

makineniz hayırlı olsun..
18-55 lensi yada 3,5-5,6 diyaframıda kucumsemeyın,en kotu dslr lensi kompakt bir makinenin lensinden daha iyidir..
kullanabilirseniz.

-----------------------------------

once bir karar verin 18-55 mi aldınız 17-85mi????
ikisinden birini aldıysanız digeri gereksiz.. eger zoom lens alma ihtiyacı duyuyorsnaız 55 mm ve uzerını kapatacak bir lens alın. 55-200 yada 70-300 gibi bir lens yeterli olacaktır.

Tarih: 28 Mayıs 2009, 14:37 - İp: 78.***.**7.71
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

18-55 i bekletip bir de tele lens alabilirsiniz ancak sanırım 2.8 sabit diyaframlı teleler bütçenizi aşacaktır.

Belki şu lens sizin için uygun olabilir.Canon kullanıcısı olmadığımdan lensin kalitesi hakkında kesin bildirimde bulunamaycağım.

Nikonun birçok lensinin dijital gövdelerine de uyumu olduğunu duymuştum acaba diyorum 500d değil de Nikon D90 mı alsaydınız? Uyumluluk olayını öğrenin derim.

Tarih: 28 Mayıs 2009, 19:37 - İp: 88.***.**0.14
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle bir Nikon- Canon eos adaptörü alın. Nikon lenslerinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Gittigidiyor da bulabilirsiniz.

Tarih: 29 Mayıs 2009, 00:48 - İp: 85.***.**6.215
drmax
drmax (üye)
İstanbul / Amatör

Benim bu Nikon- Canon eos adaptöründen haberim yoktu. Eğer kullanımı efektif ise ve sorun yaratmıyor ise şüphesiz muhteşem birşey demektir. Araştıracağım. Çok teşekkürler.

Tarih: 29 Mayıs 2009, 12:49 - İp: 93.***.**0.23
  • 1