horricik
horricik (üye)
Ankara / Amatör

Lens Sorunsalım...

Şimdi arkadaşlar bende canon 450d dslr fotoğraf makinası var. 18-55mm'lik kit lensim bundan 1 2 ay önce bozuldu ve odak yapmaz oldu. Önce canon yetkili servise götürdüm ancak tamiri için 350 lira fiyat istediler (garantim yoktu). Bende başka bi yere götürdüm ve götürdüğüm yer 120 liraya yaptı. Ama gelin görün ki 1 hafta sonrasında almanyaya geldiğimde makina yine çalışmaz oldu.

Daha doğrusu şöyle ki, bazen odak yapıyor, bazen hiç yapmıyor, bazen 55 mm'de yapmıyor ama 18 mm 'de yapıyor, bazen de sadece sağ tarafa odak yapıyor =D

Geçen gün yine böyle odak yapmıyordu sinirlendim dedim yeni lens alıcam artık..

Bi kaç lens arasında tereddütlü kaldım... Yıllardır fotoğrafçılıkla ilgilenen tüm arkadaşlarım Canon 50 mm 1.8f lensi al dediler. Bense tamron 18-200mm f 3.5-5.6 ve canon 50 mm arasında kararsız kalmıştım.

Türkiyedeyken de bunları biraz araştırmıştım. Dün burda bir fotoğrafçıya gittim ve fiyatları sordum. Tamron 18-200 burda 176 euro, türkiyede 670 lira, yani burda yaklaşık 200 lira kazancım oluyor. Canon 50 mm 1.8 değil , 1.4 var burda. O da 110 euro burda, türkiyede 1.8 olanı 260 lira civarı bişeydi ( 1.4 türkiyede yokmuş sanırım ama biraz daha pahalıdır diye düşünüyorum.)

Burda ki fotoğrafçıda Canon'u tavsiye etti bana. Ama gelin görün ki ben zaten çok çılgınca süper fotoğraflar çekemiyorum henüz (yaklaşıl 1,5 yıldır fotoğrafçılıkla ilgileniyorum ama hala öyle görenlerin vaaayy ssen bu işi süper biliosn ya diyebileceğim kadar güzel fotoğraflar çektiğimi söyleyemem). Durum böyle olunca 50 mm çok dar bi açı ve geniş açı çekmek istediğimde işimi görmeyecek bir lens olucak diye düşünüyorum biraz. Bu nedenle daha geniş aralıklı lensler daha çok ilgimi çekiyor gibi şimdilik =)

Bir de şöyle birşey var ki dün gittiğim fotoğrafçıda kendi kit lensim takır takır çalışmaya başladı, hiç sorun çıkarmadı =D Adam da bana sadece lensten değil body'nin içinde ki aynalarda toz vs. varsa o nedenle odak problemi olabiliyor, bez gibi bişeyle onu bi temizle istersen gibi bişi dedi ama iyice makinayı bozmaktan da korktuğum için henüz dokunmadım. (ama sorun buysa başka lens taksamda çok farketmez mi ki acaba ?!)

Şimdi sizden objektif tavisyesi istiyorum biraz =) Bir arkadaşım eğer ilerde lens tekrar lens almayı düşünmüyorsan tamron bayaa işini görür, hemen hemen her tarz fotoğraf çekebilirsin dedi. Ama ilerde yine lens alırım diyorsan 50 mm geleceğe çok ii bi yatırım vs. dedi.

Siz neler dersiniz bu konuda ?? Bayaa kafa karmaşı yaşıyorum gördüğünüz üzere, başka lenslerde önerebilirsiniz =)

not: biraz uzun oldu farkındayım ama üşenmeden okuyan herkese sonsuz teşekkürler

Tarih: 6 Mart 2011, 21:34 - İp: 134.***.**1.111
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

18-55 dediginiz zaten 200 liralık bir lens 350 lira tamir ucreti bicen servisi allaha havale ediyorum, utanmaz herifler.

120 lira ucret bile fazlaymıs keske hiç vermeseydiniz.

50mm yi bugun almanıza gerek yok yarın almak istediginizde yine aynı fiyat olacak erteleyin derim.
canon 18-200 yerıne 18-135 alın derim.daha cok faydasını gorursunuz.
aynaya dokunmanızı tavsiye etmem.
buarada fiyatlar cok iyi

Tarih: 6 Mart 2011, 23:25 - İp: 78.***.**3.251
  • 1