sain22
sain22 (üye)
Edirne / Amatör

Lens Önerileriniz

Merhaba arkadaşlar önümüzdeki bir iki hafta içinde kendime bir set almak istiyorum. Body olarak Nikon daha sağlam olsada Canon fiyatlarıda cezbediyor. İlk olarak body tavsiyelerinizi almak isterim ben 500d veya nikon 3100 - 5000 arasında gidip geliyorum.

Lens konusuna gelicek olursak makine ile satılan 18-55mm lens alma taraftarı değilim onun yerine tek body alıp elimde 2 lens olmasını tercih ediyorum. Öncelikle Manzara çekimleri için bir lens olsa fena olmaz artı olarak Makro ve portre çekimleri için ayrı ayrı lens almam gerekir mi sizce ? Bu arada d90 + 18-105 kit almamı tavsiye eden bir arkadaşım vardı sizce böyle bir setle ne tür çekimlerde daha iyi sonuçlar yakalarım.

Başarılı çekimler için en iyi tavsiyelerinizi bekliyorum sayılarımla.

Tarih: 18 Haziran 2011, 23:25 - İp: 78.***.**2.33
webdeveloper
webdeveloper (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle D3100 ve d5000 modelleri body şeklinde satılmıyor diye biliyorum. Giriş seviyesi oldukları için. Manzara zaten kitlerle çekiliyor, geniş açıya falan ihtiyacınız yok şimdilik. Portre derseniz benim tavsiyem 50mm 1.8 ama bunu nikonun giriş seviyeleriyle kullanamazsınız. Autofocus motorlusu çıkacaktı, bulursanız alın derim. Gayet ucuz bir lenstir, keskindir, harika bokeh verir..vs

Portre için diğer alternatifler 35mm ve 85mm olabilir. Ayrıca zoom lens ile de devasa alan derinlikleri yaratabilirsiniz, bu yüzden portrelerde üst düzey bir görüntü sağlarlar.

Makro ve portre alanları yanyana gelmesin bence. Çok farklı fokal ölçülerde yapılıyor bu iki alanın lensleri. Ancak bir makro lensiyle çok yakın portre çekmek de fena olmuyor. Çok güzel bir flu alıyorsunuz..

Tarih: 20 Haziran 2011, 11:25 - İp: 78.***.**8.177
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

makineyi almadan lens arastırmaya baslamıssınız.
once bir makine alın hele. ne nedir az cok bir hakim olun.

**
bunlar arasında alacaksanız 500d yanına 18-135 lens ile alın.
portrede cekersiniz,belli bir seviyeye kadar uzagı yakınıda.
1:1 makro cekmek istiyorsanız makro objektif almanız gerek.

canon alırsanız, bu lenslerialma asamasında af uyumlumu degil mi derdi cekmemiş olursunuz.

Tarih: 20 Haziran 2011, 12:17 - İp: 88.***.**8.140
webdeveloper
webdeveloper (üye)
İstanbul / Amatör

Artık bu tür önerilerin bir işe yaramadığı kanısındayım. Yani önce makineyi alın sonra lens alın..vs gibi. Çünkü bu sefer kötü çekilen her fotoğrafta sorumluluk sizin verdiğiniz tavsiyelere bindiriliyor. "Zaten ben bu lensi alacaktım daha önce ama yeni başlayacağım için almamı önermediler" şeklinde bir yargı oluşuyor. Kaldı ki makinesiyle lensini birlikte alan yeni başlayanlar hiç mi memnun kalmıyor? Bu da var..

Tarih: 20 Haziran 2011, 12:29 - İp: 78.***.**8.177
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kim nasıl bir yargı olusturursa olustursun. ben kimseye, ihtiyacı yokken gidip fazladan 1000 lira vermesini tavsiye etmem. kit lensin adı kit. ustune kırmızı serit gecirip 1000 liradan satsanız en fazla fiyat performans olarak kötü diye bir eleştiri alır.. cam parcası muamelesi yapılmasını anlamıyorum.

oradan buradan duydugu yalan yanlış yorumlar yuzunden kit lense onyagrı duyulması asıl sorun.
o yalan yanlış yorumları yazanlarda makineyi kit lensle alıp bi halt beceremeyip, suçu lense atan dangalaklar zaten.
bunun uzerine o dangalakların yazdıklarını okuyup kit lensi adi bi cam parcası sanan aceminin, tutup lense 600-1000 lira verip sonra yine umut ettigini bulamayınca düşecegi durum beni daha cok ilgilendiriyor.

eline dslr almamış adam kit lensi almıycam diyip ilk tavsiyeyle 17-50 alınca, uc metre otesini cekemedigini farkedince edecegi küfür beni daha cok ilgilendiriyor.

guncel hatta brıakın gunceli, 5 yıl oncesinin teknolojisine sahip herhangi bir dslr ile iyi fotograf cekemeyen herkes sucu kendisinde aramalı, baska yerde degil.
bilinçlendirmek yerine, aman hiç dokunmayalım gitsin alsınlar yaklasımını dogru bulmuyorum.

buradan aldıgı tavsiyelerle alım kararı veren, ve fotografcılıgı ogrenme azmine sahip insanlar bu işi digerlerinden cok daha iyi yapıyor, ustelik sitedeki tek mesajları da 1500 liram var ne alayım olmuyor.

1500 lira verip lens alması falan kolay, onemli olan makinenin ve elindeki lensin snırlarını keşfedebilmek.

Tarih: 20 Haziran 2011, 13:20 - İp: 88.***.**8.140
  • 1