caday
caday (üye)
İstanbul / Amatör

Lens

Merhaba ben nikon d5000 kullanıcısıyım makinam çok güzel fakat yanında verilen 18-55 lensi kullanıyorum hiç bir faydasını göremiyorum gereken zoom yapmıyor lensin önünde odak ayarı yok vs. hem makro kadar kaliteli yakınlık sağlayacak hemde geniş açı gibi muntazam çekebileceğim bir lens arıyorum .
lens konusunda bir fikrim yok şuana kadar hep 18-55 lensimi kullandım
yardımcı olursanız çok sevineceğim
teşekkürler

Tarih: 8 Şubat 2010, 17:30 - İp: 88.***.**5.96
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

(iki topik aşağıda) Nikon ile Tamron arasında kararsızım topiğini ben açtım. Benim de nikon D 5000 Makinem var.
Orda belirlediğim iki lensi kullananlara sordum.
Aldığım cevaplara göre Tamron 28-75 F:2.8 Macro lenste karar kıldım. Uygun bir zamanda alacağım. siz de bu linki ve lensleri inceleyin derim.

Tarih: 8 Şubat 2010, 18:01 - İp: 217.***.**7.223
caday
caday (üye)
İstanbul / Amatör

nikkor lens düşünüyorum kendi markası dışında olursa makinaya zarar veriyormuş kursta öğle dediler bana

Tarih: 8 Şubat 2010, 18:11 - İp: 88.***.**5.96
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Hangi kursta söylediler? Nikon ve Canon'un kendi düzenledikleri kurslarda söylenmiş ise normaldir. Şaşmam. Ben de o kurslarda yetkili olsam mecburen aynı şeyi söylerim.
Tamron, Tokina ve Sigma gibi markalar Canon, Nikon, Sony ve Olympus vb. markalara lens üretirler. Kalite ve keskinlikleri en az nikon ve Canon lensler kadardır. Ama fiyatları daha ucuzdur. Yıllardan beri amatör veya profesyonel bütün dünya fotografçıları bu lensleri kullanırlar.

Tarih: 8 Şubat 2010, 18:22 - İp: 217.***.**7.223
  • 1