necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

İki Tele Arasındaki Fark

Merhaba arkadaşlar işte daha civciv olduğumdan tek danışacağım yer burası şimdi 10 puanlık uzmanlık sorusu [
Nikon 70-300mm F4-5.6 AF Zoom Nikkor D ED Lens
Nikon 70-300mm F4-5.6G AF Zoom Nikkor Lens

üstteki 500 küsür ytl
alttaki 180 küsür ytl bana bunu anlatacak arkadalara şimdiden teşekkür ediyorum

Tarih: 1 Aralık 2005, 09:41 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Makinen Dslr ve para problemin yoksa üsttekini al.
Makinen Dslr ve para problemin varsa alttakini al.
Makinen Slr ise paran çoksa da alttakini al.

Tarih: 1 Aralık 2005, 14:49 - İp: 213.***.**5.242
necro
necro (üye)
İstanbul / Amatör

peki farkları ne??

Tarih: 1 Aralık 2005, 21:56 - İp: 85.***.**8.146
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bitpire cok guzel aciklamis aslinda..
.....

necro merhaba..
ikisinin arasindaki en buyuk farklilik "ED" kelimesi.. extradispersion lens manasina geliyor bu kisaltma.. yani extradan isigi cok guzel kirarak, harika kontrast olusturabilen lens..
G olan lens, plastik mount'lu.. ED olani, metal..
..ikisinin de optigi ayni olmasina ragmen, ED olan modelde extradan bir ED optigi kullanilmis..
.......
ama benim sana tavsiyem her ikisi de degil..
sigma 70-300 APO alman.. takip ettigim bir dergideki yarismada birinci secilmisti.. en ustun kaliteye sahip lens.. tabii o aralikta olan canon 70-300 DO IS'i katmiyorum..
......................

dslr alacaksan, lense yatirdigin paraya acimamalisin necro.. cunku asil fotograf kalitesini lens veriyor..
..gorusmek uzere.

Tarih: 1 Aralık 2005, 22:21 - İp: 62.***.**2.10
mba
mba (üye)
İstanbul / Meraklı

Dadanagast aslında açıklamış ama belki bi faydası olur diye yazayım.
Ben bu iki objektif arasındaki farkı nikona sormuştum. Gelen cevap aşağıda.
Yanlız bu cevapta dikkat edilmesi gereken nokta şu, D ya da G olmasının lens kalitesi ile alakası yok. Hem de hem de G modeli Ed olabilir deniyor ancak fark zaten burada nikonun sitesinde sadece D olanın ED olduğu yazıyor.
Dear Mr. Alpay,

ED stands for Extra Low Dispesion, with ED glasses you can obtain sharper pictures especialy used on telephoto lenses. D or G has nothing to do with lens quality it shows whether it has a aperture ring or not. Both D and G lenses can have ED element on them.

Regards,

Thank you once again for your support on Nikon Products. We hope that we have addressed your concerns.
Please feel free to contact us for more information.

With regards,
Turkey Agent

Tarih: 2 Aralık 2005, 01:38 - İp: 85.***.**0.194
cannibal
cannibal (üye)
İzmir / Firma

mrb necro
fazla teknik konuya girmeden arkadaslarin aciklamalarina ilave yapabilirim senin icin.Mesela dadanagast in bahsettigi gibi sigma 70-300mm d apo dg en ust duzeylerde.Neden adamlar d demis, dg demis, apo demis.Bu obj. 1:4-5.6 diyaframa sahip ve fiyati yaklasik 300 eu,fakat uzerindeki apo ibaresi ile bu objektifin icindeki kristallerin daha fazla miktarda kullanildigini anliyoruz.Yani bu objektifle ornegin 8 diyafram kullaniyorsan ,bunu 5.6 olarak dusun,isik gecirgenligi apo sayesinde cok hassas.Simdi diyeceksin neden objektifin uzerinde dusuk diyafram gostermediler?gostermediler cunku fiyati iki katina veya uc katina cikarda.Tamamiyle piyasaya hakim olma oyunu ve oldularda mesala ben aldim
basarilar

Tarih: 8 Aralık 2005, 19:50 - İp: 195.***.**7.177
  • 1