smeagol
smeagol (üye)
Ankara / Meraklı

Genel Kullanım İçin Lens

Merhabalar,

Dijital bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum. Uzun zaman araştırdıktan sonra Canon S3 IS'te karar kılmıştım. Fakat şimdi rotayı Canon EOS-350D'ye çevirdim.

Benim sorum 350D ile S3'teki gibi makro ve tele-zoom çekimler yapabileceğim bir lens arıyorum. Yani 1-2 cm'den makro 12X zoom (36-432mm'ye göre). Tüm bunları tek br lensle yapabilirmiyim? Baktığım lensler arasında Sigma'nın 70-300mm lensi var. Zoom olarak isteklerimi karşılıyor ama makro mesafesi yüksek. Birde 350D ile gelen 18-55mm lens ile ne tür çekimler yapabilirim. Bu lens benim söylediğim ihtiyaçlar göz önüne alındığında gereklimidir? (Almazsam 200YTL düşüyor fiyat)

Toparlayacak olursam bana başlangıçta Canon S3'teki makro, zoom mesafelerini ve görüntü kalitesini verebilecek genel amaçlı ve fazla pahalı olmayan bir lens lazım.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Tarih: 8 Mayıs 2006, 21:14 - İp: 85.***.**1.75
tırtıl
tırtıl (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba. Bence aşağıdaki adresten lensleri bir incele ve satış notlarından araştırma yap fiyat konusunda. Kolay gelsin.

http://www.reproset.com.tr/sigma/index_stzoom.htm

Tarih: 9 Mayıs 2006, 00:14 - İp: 88.***.**8.217
smeagol
smeagol (üye)
Ankara / Meraklı

Cevabınız için teşekkür ederim. O sitedeki lenslere bakmıştım. Benim en çok merak ettiğim Sigma 28-300mm lensinde makro mesafesinin 50cm olması. Diğer baktığım makro lenslerde bile bu mesafe minimum 18cm. Benim için makro çekimler çok önemli o yüzden SLR_LIKE sınıfı makinelerdeki gibi 1-2 cm'den makro çekebileceğim yada aynı detayı alabileceğim bir lens lazım.

Teşekkürler.

Tarih: 9 Mayıs 2006, 09:31 - İp: 193.***.**9.122
smeagol
smeagol (üye)
Ankara / Meraklı

Yardım edecek kimse yok mu?

Tarih: 10 Mayıs 2006, 09:35 - İp: 193.***.**9.122
jeantigana
jeantigana (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

slm dostum senin en iyi macroyu yakalamanın exsteacion tüp üçlü set halinde satılır ve 0 cm reyekadar çekim yaparsın ve çektiğin konuyla çok net görüntü alırsın ve bu tüp sayesinde macro mesafesini ayarlamak senin elinde üçlü set olduğu için ister 1 istersen 2 istersen hepsini kullanabilirsin bu ürünü almak istersen sana yardımcı olurum

[email protected]

Tarih: 10 Mayıs 2006, 13:16 - İp: 85.***.**0.169
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Sana tavsiye edebileceğim lens Sigmanın yeni çıkan lensi 17-70 olanıdır. Macro mesafesi 20cm dir. Şunuda berlitmek isterim, bu 20cm objektifle nesne arasındaki mesafe değildir. makinenin Badisinin üzerinde bir çizgi vardır, yani sensörle obje arasındaki mesafe 20cm. 17-70 le yaptığım denemede objeye değene kadar yaklaştı. Hala netleme yapıyordu.

Tarih: 10 Mayıs 2006, 14:44 - İp: 212.***.**0.50
smeagol
smeagol (üye)
Ankara / Meraklı

Merhaba xtolga,

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

Anlattıklarından çıkardığım kadarıyla 350D ile kit olarak gelen 18-55mm lensi de makro çekimleri için kullanabilirim. Onunda Min. focus distance 28cm. Bu durumda extradan 70-300mm sigma apo lens alarak slr-like sınıfı bir makinenin özelliklerini (Resim kalitesi, zoom ve makro açısından) yakalayabilir miyim?

Tarih: 10 Mayıs 2006, 22:16 - İp: 88.***.**0.27
  • 1