Fotoğrafçılık Forumları
Filtre Ve Objektif Yardımı
6 aydır Nikon D5000 kullanıyorum ve 18-55mm lens bana artık çok yetersiz geliyor. Şu açılardan yetersiz geliyor; yeterince zoom yapamıyorum ve yeterince makro fotoğraf çekemiyorum. Öğrenci olduğum için ve bütçemde kısıtlı olduğu için güzel zoom yapabileceğim bir lens ve close up filtre almayı düşünüyorum. İşimi görecek en ekonomik objektif öneriniz nedir? Birde bu close up filtrelerle başarılı makro fotoğraflar çekebilir miyim?
çok kalitelisi olmamakla beraber close up filtre kullanan biri olarak tavsiye etmem. netliği çok ciddi derecede bozan bir eleman. zaten +1 +2 +4 ... diye gidiyor, yani +1 taktığınız zaman istediğinizi elde edemezsiniz, 2li 3lü kullansanız 3tane fazla optik eleman koymuş olursunuz, bu da kaliteyi düşürüyor. makro için, makro tüpleri öneriliyor. objektif içinse hem zoom hem macro özelliği bulunan tamron 70-300 yada sigma 70-300 apo öneriliyor. ben sahibi değilim her ikisininde ve makro tüpünün de, o yüzden buradan okuduklarımla cevap verdim. ancak close up filtre tavsiye etmiyorum. zaten beklediğiniz sonucu da elde edebilir misiniz, sanmıyorum.
Teşekkürler hızlı cevap için. Açıkçası Close up filtreleri sadece fiyatı için istiyordum. Haricen makro bir objektif almam imkansız çünkü. Sigma 70-300mm Apo objektiflerde başarılı fotoğraflar çekeceğimi düşünmüyorum çünkü hakkında bayağı olumsuz şeyler okumuştum. Birçok kullanan tripodla kullanıyormuş ve aşırı titreme yapıyormuş. Tabi uzun süreli kullanım sonucu başarılı çalışmalarda yapılabilir. Benim gibi hafif el titreme sorunu olan kişiler için uygun olmayabilir. Nikkor 55-200mm VR hakkında ne düşünüyorsunuz? Aslında hayalimdeki objektif 18-200mm ama fiyatı fotoğraf makinamla neredeyse aynı.
Kardeş bende makinem için bi aralar 18-200 düşünüyodum ama bence gereksiz zaten elinde 18-55 lens var 18-55 aralağında çekmek istediğini çekersin ama 55-200 alman daha avantajlı olur diye düşünüyorum hem fiyat hem performans bakımından.
makro için macro extension tube diye aratın ebay'de. 2tip var biri elektronik bağlantılı (kenko'nun ürünleri var 100dolar civarı) bir de bağlantısız olanlar var onları 10-20 dolara alabilirsiniz. nikkor lens için fikrim,bilgim yok.
@fthmemis; 18-55 günlük kullanımda yeterli ama ben manzara fotoğrafları ve makro fotoğrafları çok seviyorum. 18-55' ler makro çekimlerde çok zorluyor. Zoom olayıda çok yetersiz. Yoksa tabi çok iyi bir objektif. Dediğin gibi sanırım 55-200mm üzerinde odaklanmam gerekiyor fiyat-performans açısından. Birde yeni çanta almam lazım çünkü 18-55' le ancak sığıyor makina.
@yozkan88; teşekkürler bakıyorum şimdi.
Büyük bi çanta alki 18-55 manzara 55-200 macro ve zoom için lens için yer kalsın
http://www.pasifikcamp.com/default.asp?git=9&urun=74274
ben bundan buldum buralarda 65TL'ye,aldım. lowepro slingshot 100aw'nin 1e1 aynısı.tavsiye ederim
Yeni konu açmak istemediğimden burda sormayı uygun gördüm. Nikon D5000' lerde kısayol (i) tuşunda release modda Q ve S' i seçersek çekim açısından herhangi bir fark olurmu? Sadece çekim sesi farklı görünüyor.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Biometrik Ve Vesikalık İçin Photoshop Filtre
25 Eki. 2022, 11:56 dyingsoul
0245325 Eki. 2022, 11:56
dyingsoul -
Objektif Türü Hakkında Yardım
11 Tem. 2021, 22:12 susurluk1981
0144411 Tem. 2021, 22:13
susurluk1980 -
-