Fotoğrafçılık Forumları
Filtre Kullanımı Ve Tavsiyesi...
Sony a 200 makine sahibiyim. Lensi korumak amaçlı filtre almak istiyorum. Foto kalitesine ters oranda etki ediyor diye yorumlar okudum. ULV ve polarizenin farkı nedir? Bu konuda acaba kullacıların tavsiyeleri ne yönde olacak. Eyer tavsiye ederseniz hangi ürün veya ürünler?
ben şahsen polarize filtre kavramından çok memnunum. ama uv filtreyi UV olarak değil de koruma amaçlı takma işini de pek anlamıyorum. UV amacıyla kullanacaksan, yani ultraviole ışınlarının foto üzerindeki etkilerini azaltmak adına filtrelemek istiyorsan tamam, ama adamların deliler gibi uğraşıp keskin görüntü için ürettikleri lensin önüne kıytırık bir cam koymak çok akıllıca gelmiyor. polarize filtre direkt olarak fotoğrafı etkilediği için, onu da gerektiğinde takmak daha iyi.
çok detaya girmeden bilgim dahilinde;
uv filtre: ultraviole ışınlarının sebep olduğu yansımaları, renk bozulmalarını engelleyecek şekilde bir filtreleme yapar. renklere müdahale etmez, bu nedenle de yoğun olarak koruma amaçlı kullanılır.
polarize filtre: en çok kullanılan circular polarize, yani dairesel polarizedir. bu teknik olarak çok küçük jaluzilerden oluşmuş bir cam olduğunu düşünebilirsiniz. farklı doğrultuda gelen ışıkları filtreleyip geri kalanları geçirmek üzerine kuruludur. uygulama ise, polarize filtre ile gökyüzü çekmek çok büyük keyiftir, mavi daha mavi, beyaz daha beyaz olacaktır. doğa fotoğraflarında mükemmel sonuç verir. aynı zamanda camın arkasındaki konuyu çekerken, ya da bir deniz, göl vb. suyu çekerken yansımaları yok ederek cam ya da suyun arkasındaki gösterir. çok güzel bir filtredir, kesinlikle tavsiye ederim.. ama ucuzuna kaçmamanızı da özellikle öneririm. En çok satanlar B+W, Cokin ve Kenko'dur, en kalitelileri de B+W'dir.
Şu adreste ürün fotoğrafları yok ama, ürünlerin tamamı var:
http://www.hayatimfoto.com/urunler/filtre/fotograf_makinasi/polarize.aspx
iyi çekimler..
Teekkür ederim çok açıklayıcı olmuş, galiba denemeden karar vermemek ve polarize filtrlerde 35-40 avronun altındakilere bakmamak gerekiyor.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Biometrik Ve Vesikalık İçin Photoshop Filtre
25 Eki. 2022, 11:56 dyingsoul
0247325 Eki. 2022, 11:56
dyingsoul -
-
Camera Raw Filtresi Presetsleri Photoshop'a Nasıl
01 Mar. 2021, 11:55 prodersler
0323901 Mar. 2021, 11:56
prodersler -