Fotoğrafçılık Forumları
Eos 400d İçin Lens Tavsiyesi....
Merhaba arkadaşlar...Canon EOS 400D için portre fotoğrafları başta olmak üzere gündelik çekimlerde de kullanmak için Canon veya Canon uyumlu Sigma lens tavsiyelerinizi bekliyorum..Teşekkürler...(Bu arada bu başlığı aksesuarlar başlığı altındaki foruma açmam gerekiyordu.Açtıktan sonra farkına vardım.Kusura bakmayın..)
#aeron' tarafından 23.01.2007 16:24:41 tarihinde düzenlendi.
portre fotoğrafları için 50m prime bir lens var f1.8 olacak galiba. fiyatı 150-200 YTL arasında olacak. Tavsiye ederim.. Fiyetının üzerinde performans veriyor.
50mm lensi bende sipariş ettim. Kendi 18*55 lensini almayıp, forumlardan duyduğum kadarıyla 400d + 50mm lnesi sipariş ettim.
Fakat okuduğum kadarıyla bu lens hiç zoom yapamıyormuş. Henüz elimde olmadığı içinde test edemedim. Sizin görüşleriniz nelerdir ?
selamlar,
sevgili aeron,
eğer portre çekimlerinde kullanacaksan ve paran var ise sana hiç düşünmeden 135mm f/2 usm L serisi bir objektif al derim biliyorum bu biraz abartı oldu. ama bu lens için ayırdığın bütçeyi söylersen daha iyi yardımcı oluruz sanırım.
eğer 100-200 ytl arası bir bütçe düşünüyorsan söylenilen 50 mm f/1.8 olabilir ki bu fokal çarpan etkisiyle birlikte 80 mm olacaktır.
200-400 arası yine aynı lensin f/1.4 olanları olabilir.
600 ytl ve üstü için ise en mantıklısı bir canon f/2.8 100 mm macro alıp hem makro çekimlerde, hemde portre çekimlerinde kullanman olur.. aynı paraya 17-70 sigma alarak hem geniş açı, hemde portre için kullanma şansın da olabilir.
bu saydıklarım içerisinde keskinliği, ışık hızı, odaklama hızı, makro yeteneği ile mükemmele oynayanı 100 mm canon macro usm lenstir.
sevgili sdtyrdkn,
50 mm f/1.8 olan lens iyidir ama kısıtlı bir kullanımı vardır desek yalan olmaz sanırım. ve illaki alınıyorsa 200 ytl kadar fazla verip f/1.4 olanını almak daha mantıklı olur sanırım.
sevgili makpek,
50 mm lens dediğimiz lens prime lenstir. yani tek noktaya odaklama kabiliyeti vardır. hiçbir prime lensin zoom kabiliyeti yoktur. zoom lensler örneğin 70/200, 28/70, 35/80 vs. gibi odak aralığında olurlar ve zoom yetenekleri en uzak odak uzaklığı en yakın odak uzaklığına bölünerek bulunur.
bunlar benim acizane görüşlerim. daha iyi bilen arkadaşlarım katkıda bulunacaklardır.
saygılar..
teşekkürler applemac.
aeron, applemac arkadaşımızın söyledikleri doğru. bahsettiğim 50mm bir prime lenstir. zoom kabiliyeti yoktur. eğer bütçen çok kısıtlıysa 50mm'nin fiyatından yüksek performans verdiğini söylersek abartmış olmayız. kolay gelsin.
Başta applemac olmak üzere yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler...
Sevgili applemac; almak istediğim lens hakkında daha detaylı bilgiler verirsem sanırım daha fazla yardımcı olma imkanınız olacak.Öncelikle sadece portre çekimleri için değil, ayrıca gündelik çekimlerde de kullanmak istiyorum.Bu nedenle primer bir lens yerine bir miktar da zoom aralığı olsun istiyorum.Geniş açı önemli olmadığı gibi tele değerinin de önemi yok..sadece kaliteli olsun ve de keskin görüntüler elde etsin.Fiyat olarak da 1000 YTL ye kadar bir bütçe ayırdım..Şimdiden teşekkürler...
Merhaba,
Geniş açı için Canon EF 16-35mm f/2.8 USM L ya da Canon EF-S 17-55mm f/2.8 USM IS gibi alternatifler var fakat bunlar daha ziyade haber fotoğrafçıları gibi düşük ışık performansına ihtiyaç duyan kişiler için ve fiyatları da biz amatörlerin ulaşabileceği seviyenin üzerinde.
Genel kullanım için Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM ve Sigma AF 10-20mm f/4-5.6 EX HSM DC gibi dar zoom aralığına sahip lenslerin uygun olmadığını düşünecek olursak geniş açı için genel olarak aşağıdaki lensler çok iyi yorumlar alıyor
Canon EF 17-40mm f/4 USM L.
Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC macro.
Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP Di II XR
selamlar,
sevgili aeron 1000 ytl bir rakama kesinlikle çok kaliteli lensler alırsın. öncelikle gorkemkgo arkadaşımızın tavsiye ettiği lenslerin içinde 17-40 L serisi olan seni her açıdan tatmin edecektir kanaatindeyim. makinenin fokal çarpanı ile birlikte 27,2/64 odak aralığında olacaktır ki hem gündelik çekimlerde geniş açısı senin için yeterli, hemde portre çekimlerinde 64 mm yeterli olacaktır.. ileriki zamanlarda portre için benim söylediğim 135mm f/2 L serisi mükemmel sonuçlar vermekte ve 1200-1300 ytl arası temiz ikinci ellerini bulabilirsin sanırım. ben dün bir tane 1100 ytl civarı aldım ikinci el temiz olarak. bunların yanında aslında 17-40 kadar iyi olmadığı kesin olmakla birlikte kalite farkını kolay kolay anlayamayacağın ki zaten büyük baskılar filan alacağını sanmıyorum; sigmanın 17-70 aralığındaki lensi de gayet başarılı bir lenstir. üstelik 500-600 ytl arasında fiyatları var. bu söylediğim fiyatların hepsi tabiki ikinci elde. ama lenslerin ikinci elde çok temizlerini bulmak gayet kolay fiyatlarını bilmiyorum ama yine gorkemkgo arkadaşımızın söylediği tamron lens sigmadan çok daha kaliteli ve 17-40 ile başabaş yarışabilir.
bu arada burada yazılan bilgilerin bir çoğu tabiki hepsini tek tek alıp kullanmadığımıza göre birçok forumdaki kullanıcıların ortak görüşüdür. son kullanıcıların görüşleri bu konuda daha aydınlatıcı olmaktadır. eğer yabancı dilin var ise sana da bu forumları bol bol takip etmeni tavsiye ederim. bu konuda yeterli kaynak bilgiye ulaşabileceğin sitelerin adreslerini aşağıya yazıyorum. Tıklayarak ulaşabilirsin.
PHOTOZONE
FRED MIRANDA
özellikle ikinci adresde birçok lensin reviewleri son kullanıcılar tarafından yapılmış olarak mevcut. bu sitede kullanıcılar lensler hakkındaki olumlu ve olumsuz yorumlarının yanısıra örnek fotoğraflarında linklerini vermekte. bu da bizim gibi kullanıcıların fikir sahibi olmasında etkili oluyor.
sağlıcakla..
Tekrar merhaba arkadaşlar...Başta ''applemac'' ve ''gorkemkgo'' olmak üzere tavsiyeleriyle yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler....Bu arada ''applemac'' arkadaşım, siz de benim gibi Apple'cısınız sanırım...
aynen öyle sevgili aeron, ikidebir göçen, virüslerin başımıza bela olduğu, kilitlenen, yavaşlayan, rutin aralıklarla format çekmek zorunda kaldığımız bir pc'yi kim kullanmak ister ki
hergün işyerinde windows kullanmak zorunda kaldığım için bütün rahmetlerimi sunuyorum da
Hocam, özellikle de bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde küresel tekel Microsoft'a bağlılık koşulsuz bir şekilde sürdüğünden yetişen yeni nesiller bilgisayar = windows zihniyetiyle yetiştiriliyorlar.Windows kullanıcılarının yüzde doksanı, Mac kullanmayı bırakın, Mac'in varlığından dahi haberdar değiller..Mac nedir?Yenilir mi, içilir mi?İnsanların ''dahi'' sandığı Bill Gats, Mac'in ilk sürümünü birebir kopyalayıp yıllardır da aynı prensiple dünyanın en zengini olmayı sürdürüyor.2007'de çıkan Vista,2005'te çıkan Tiger'ın birebir kopyası..Ama insanlara bunu gel de anlat..
#aeron' tarafından 02.02.2007 17:13:44 tarihinde düzenlendi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
028013 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0114927 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -