ice_iceber
ice_iceber (üye)
İstanbul / Amatör

En İyi Lens Hangisi

merhabalar. bilgisi olan arkadaşlardan dij.makinalarda kullanılan en iyi lensin hangisi olduğunu öğrenmek istiyorum. kodak Schneider-Kreuznach veya Retinar lens
hp Pentax lens
canon nikon sony ve fuji sanırım kendi lenslerini kullanıyor
özellikle Schneider-Kreuznach için bazı siteler profesyonel kalitede olduğunu söylüyor. herhangibir makinaya lensine bakılarak kaliteli denebilirmi ? selamlar

Tarih: 30 Ekim 2004, 15:56 - İp: yok
tiktak
tiktak (üye)
Adana / Meraklı

İncelediğim kadarıyla bu sitede birkaç tane sıkı Canon yalakası var.Herhalde bu arkadaşlar Canon dan bu yalakalıkları için para alıyorlar.
Japon lensler arasında Canon dışındakileri hiçe saymak ne demek.Mesela Nikon un işi optik değil midir.
"Pentax dan uzak dur" gibi ifadeler ise cehaletten başka birşey değil.

#tiktak' tarafından 06.03.2005 13:39:17 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Mart 2005, 13:36 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

bence en iyi lens diye bişey yoktur, bastırırsın parayı istediğin niteliklere uygun bi lens alırsın o artık senin için en iyi lens olur.

illa en iyi lens olsun diyorsanız 18 - 1200 mm de bana f2,7 sağlayacak is özelliği olan bir lens bulursanız en iyi lens oldur.

Tarih: 6 Mart 2005, 21:32 - İp: yok
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Burkay abinin de belirttiği gibi,dslr'ler haric diğer compact makinelerdeki lensler alıcıları o kadar fazla etkilememeli.O kadar etkilememeli derken bir minton bir casper bir datron gbi markaların kullandıkları lenslerle canon,pentax,nikon'un kullandıkları lensleri kıyaslanmak istenmiyor.Hatta onlara şahsen ben fotoğraf makinesi bile demediğim için bu forumda tartışmak bile saçma...

Düşünün milyar dolarlık bütçelere sahip markalar(orjinalinde fotoğraf makinesi üretmeyen),samsung panasonic,sony,bu piyasaya girince neden fotoğraf makinelerinde kötü lens kullansınlar ki,bu gün ortalama fiyat ve özelliklere sahip fotoğraf makineleri üç aşşağı beş yukarı aynı sonuç verebiliyor.O yüzden asıl belirleyici olan dslr makinelerdeki lens kalitesi,bu yüzden sony panasonic samsung gibi markalar dslr piyasasında bir parça da olsa yer almak için kaliteli lens üreticilerle anlaşmalar imzalamıyorlar mı?

Tarih: 24 Aralık 2005, 14:53 - İp: 85.***.**2.9
bresson
bresson (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sevgili arkadaşım tembeleryk

bence en iyi lens diye bişey yoktur, bastırırsın parayı istediğin niteliklere uygun bi lens alırsın o artık senin için en iyi lens olur.

illa en iyi lens olsun diyorsanız 18 - 1200 mm de bana f2,7 sağlayacak is özelliği olan bir lens bulursanız en iyi lens oldur.

hayal gücünü sınırlama f:1,4 olsun gecede çekersin )

Tarih: 23 Ocak 2006, 16:15 - İp: 85.***.**5.50