busbus
busbus (üye)
Ankara / Amatör

Diyafram Aralıgı

Objektiflerin uzerinde yazan, örnegin 4-5,6 gibi degerler onların acılıp kapanabildigi minumum ve maksimum aralık mıdır yani boyle bir objektifle 2,8 veya daha kucuk bi diyafram ayarı yapamaz mıyız.(hic objektifi degisebilen bir makina kullanmadım sorum sacmaysa lutfen gulmeyin )simdiden tesekkur ederim.

Tarih: 3 Mart 2006, 13:59 - İp: yok
mrtksn
mrtksn (üye)
Ankara / Amatör

diafram aralığında 2,8>8,0 ;

yani diaframın sayısal değerini arttırdığında gerçekte deliğin boyutu küçülür ve netlik alanı artar.

Tarih: 3 Mart 2006, 14:31 - İp: 144.***.**1.144
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

objektifin üzerinde yazan 4-5,6 o objektifte olan en düşük diyafram değerlerini belirtiyor. 2 değer olması 4 ve 5.6) objektifin zoom olduğunu, en düşük zoom seçeneğinde 4, en yüksek zoom seçeneğinde 5.6 min diyafram değeri kullanabileceğinizi belirtiyor.
Zoom olmayan objektiflerde sadece tek değer olur, bazı zoom objektiflerdede tek değer olur., ama iki değer sadece zoom objekiflerde olur.
Makzimum diyafram değeri genellikle yazılmıyor, ama 22 den az değildir hiçbiri, makro objektiflerde 4o ve üstüne kadar çıkar.

Tarih: 3 Mart 2006, 14:46 - İp: 85.***.**4.2
busbus
busbus (üye)
Ankara / Amatör

onu biliyorum kucuk derken ben sayısal olarak kastettim. sormak istedigim objektif alırken min ve max degerleri ustlerine yazılan mıdır. degerlerin 1,4 ile 22 arasında degistigini dusunursek objektifler uzerinde yazan degerler boyle degil genelde gordugum f4-5,6 gibi. Yani acıklık sınırları bunlar mıdır?

Tarih: 3 Mart 2006, 14:47 - İp: 81.***.**4.3
busbus
busbus (üye)
Ankara / Amatör

Tesekkur ederim.

Tarih: 3 Mart 2006, 14:49 - İp: 81.***.**4.3
  • 1