cepheus
cepheus (üye)
İstanbul / Amatör

Diffuzer İle Dijital Grenleri Azalt

sade diffuzer filtresi ile dijital makinada flaş kullanmadan ışık kurmadan ortam ışığı ile çektiğimiz karelerdeki grenleri azaltmamız mümkün müdür.. sonuçta normalde hafif flu etki yaratmaya çalışırken görüntüyü biraz bulandırdıkları için en azından grenli ortamlarda %30 işe yarayabilir mi?

deneyimi olanlar paylaşabilirse sevinirim..

not. şu an elimde yok ama duruma göre diffuser aramaya başlayabilirim..

Tarih: 16 Haziran 2007, 18:35 - İp: 88.***.**0.204
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Grenin oluşma nedenini düşünürsek, bana mantıklı gelmiyor.

Tarih: 18 Haziran 2007, 14:01 - İp: 213.***.**6.250
cepheus
cepheus (üye)
İstanbul / Amatör

mantık açısından haklısın.. ki bende katılıyorum.. yanlız şimdi yazılım tarafından düşünürsek 55mm gibi plugin yazılımların yaptıkları (insan yüzü düzeltme veya gren azaltma gibi) çok çarpıcı farklı renklerdeki noktaları (pixelleri) kenarlarındaki renklerle eş oranlara indirerek bu grenleri azaltıyor.. şimdi dijital olarak bunu çözüyorsak benim de amacım kameranın kayıt ortamını olabildiğince yumuşatabilmek (pixeller arasındaki geçişleri) diffuser lensler ve ortamı flulaştırdığı için bir ihtimal yararı olma konusunda aklıma bir fikir geldi onu paylaşmak istedim..

halen hayyama gidemedim.. zaten denedikten sonra sanırım bir çözüm veya fikir sahibi olabileceğim.. gene de ihtimal üzerine alternatif fikirler yürütenler vardır diye paylaşmak istedim?!?

Tarih: 19 Haziran 2007, 01:03 - İp: 88.***.**0.204
  • 1