Fotoğrafçılık Forumları
D80ve Sigma17-70ile Hangi Polarize?
Merhaba arkadaşlar,
Bir iki gün içinde Nikon D80 ve Sigma 17-70 ile kullanmak üzere polarize filtre almayı düşünüyorum.
Sizce hangi markayı ve/veya polarize filtreyi tercih etmeliyim. Şu anda bu lens ile polarize kullanan var mı?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Bu filtreyi 25 YTL'ye almıştım ve no-name idi. Şimdi 200 lira verip alacağım B&W circular polarizeyle ondan daha kötü sonuç alacaksam o kadar para vermeyelim boşuna.
bitpire,
Dikkat ettiysen (ki, etmemişsin) Tabi her iki filtrenin de aynı marka ve kalitede olduğunu varsayıyoruz. demiştim.
Markalar aynı, filtreler aynı, sadece biri Lineer, diğeri Circular. Bu durumda, Circular olan, Lineer olana göre zayıf kalır, demek istedim.
Sn. Ocaklılar dikkat ettim. Zaten oradan yola çıkarak "Peki kalitesiz bir lineer polarize ile kaliteli bir circular polarizeyi kıyaslarsak durum ne olur?" sorusunu sordum. Sorumu yineliyorum.
Peki kalitesiz bir lineer polarize ile kaliteli bir circular polarizeyi kıyaslarsak durum ne olur?
Peki kalitesiz bir lineer polarize ile kaliteli bir circular polarizeyi kıyaslarsak durum ne olur?
Bilmem, hiç kıyaslama fırsatım olmadı. Ama sende hali hazırda kalitesiz bir lineer polarize olduğundan bir de kaliteli circular alırsan cevabı senden alabilirz sanıyorum.
Merhaba arkadaşlar,
dün akşam Berlin - Satürn (Aleksander Platz)'da Hoya CP (MultiLayer coated) 129 Euro idi. Almaktan vazgeçtim.
Arkadaşım yine Hoya SkyLight 1B'yi (MC)65 Euro'ya aldı.
Sanırım Türkiye'de filtreler daha ucuza bulunabilir.
Şimdilik teşekkürler.
Teşekkürler Cüneyt bey, sayenizde kaliteli filtre nasıl olur öürendik.
Sevgiler ve selamlar.
heliopan polarize slim 55mm filtre aldım 94 milyona nasıl fiyat sizce
arkadaslar ben de d80 ıcın fıltre arıyorum, ama aklım hep karıstı yazıları takıp edıp en uygun olanı aramaya calısıyoru, cokın ve hama almamı tavsıye edılıyor, sımdıkı yazıyı takıp ettım burdada lıner cıktı karsıma,
bılen arkadaslardan rıca edıyorum, fıltre modelını ve neden bu oldugunu yazarsa sevınırım, bosuna dunyanın parasını dokmeyelım degılmı,
Sigma 24-70
Heliopan Circuler Polarize slim (bazıları gibi renkleri ısıtmamış, gökyüzünü koyu mavi yapmamış, sadece yansımayı almış)
#hamsikoy' tarafından 02.08.2007 18:51:29 tarihinde düzenlendi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Dx de Hangisi Kral Sigma17 70 2. 8c Vs Nikon16 85
07 Tem. 2015, 03:59 musty578
1186907 Tem. 2015, 10:50
doktor_ramiz -
Carl-zeis 16-80 Mi? Sigma17-70 Macro Mu?
26 Kas. 2010, 14:03 veysel_kaya
12382027 Kas. 2010, 11:38
ozansan -
-
Sigma17-70ve10-20 İçin Ortak Polari
06 Mar. 2007, 16:25 rahimyts
8157709 Mar. 2007, 15:33
rahimyts