resistance
resistance (üye)
İstanbul / Amatör

Close-up Hakkında Yardım

Selamlar,
1 haftalık D3100 sahibiyim.Öğrenci olduğumdan ayrı ayrı lens almak bütçemi aşıyor.
Scott Kelby amcanın kitabında okumuştum Close-Up mercek olayını.
Kullanan var mıdır? Çalışma mantığı nedir? Filtre gibi vidalanıyor ancak yakınlaştırma olayı ne denli faydalıdır?
Şimdiden yorumlar,açıklamalar için teşekkür ederim.

Tarih: 17 Mayıs 2012, 14:47 - İp: 78.***.**3.198
appendix
appendix (üye)
Kırklareli / Meraklı

close up, objektifin önüne takılan büyüteç, optik kaliteyi oldukça bozuyor ve sadece bir noktada netleme yapıyor... uzatma tüpü öneririm, optiği bozmaz-sadece biraz daha ışık ister...selamlar

Tarih: 17 Mayıs 2012, 16:31 - İp: 78.***.**3.31
sabuncu
sabuncu (üye)
İstanbul / Meraklı

close-up "yakınlaştırma" filtresidir. diğer filtreler gibi objektifin önüne takılır. ince kenarlı mercekler yapısındadır. diğer filtrelerde olduğu gibi bu filtrelerde de fiyata bağlı kalite farkı vardır elbette kaliteye bağlı olarak da görüntü kalitesini renk ve keskinlik bakımından düşürür. ayrıca çarpanları vardır bu filtrelerin biri daha fazla büyütür biri daha az ayrıca arka arkaya bi kaç tane takıp isteidğin büyütme oranını yakalayabilrsin.

Tarih: 18 Mayıs 2012, 14:56 - İp: 83.***.**7.179
ozaygonlum
ozaygonlum (üye)
Antalya / Amatör

ben kullandım çok ta memnun kalmadım açıkcası. işe yararmı dersen eh işte derim. +1 +2 +4 diye yakınlaştırma numaraları var 1-2 işe yaramaz ama +4 ve yukarısını al alırsan.

Tarih: 19 Mayıs 2012, 14:24 - İp: 78.***.**4.121
bulo
bulo (üye)
İzmir / Amatör

arkinlik kaybi oluyor ps de isliyorumkadaslara katiliyorum bende kullaniyorum kes

Tarih: 20 Mayıs 2012, 15:03 - İp: 88.***.**2.83
resistance
resistance (üye)
İstanbul / Amatör

cevaplar için teşekkürler sanırım şimdilik bu işi erteleyeceğim ileride durum müsait olunca 18-200 veya 70-300 boyutlarında bi lens bakıcam

Tarih: 20 Mayıs 2012, 22:31 - İp: 78.***.**0.209
  • 1