Fotoğrafçılık Forumları
Çizik Lens
Bu gün talihsiz bir şekilde sigma 17-70 lensimi çizdirdim..merkezin çok hafif yanında bulunan bu çiziğin footğraflara etkisini pek göremedim ama ne gibi sıkıntısı olacağını söyleyen olursa çok sevinirim.Artı bu lenslerin pasta cilası falan yokmu..Kapatamayız mıyız bu çiziği?..Ya da Servis bunu halleder mi bilgii olanlara soruyorum..
Yoksa yeni lens almak zorunda kalacağım..
bende eski kompak makinamım lensini çizmiştim
fotoğraflara hiç yansımıyodu
hemde hiç
Evet yansımaz doğrudan, lensin önü odak noktasına çok uzak olduğu için görülmez bile, ama o bölgede keskinliği ve kontrastı yerel de olsa birazcık düşürür.
Hiç olmasa daha iyi tabi ama ufak bi çizikse lens değiştirmeye değmez bence çünkü beli bi etksi olmaz.
Ben dahil birçok kişinin(eminim) lens temizleme konusunda eksiği var..
Evet böyyük mönitörümde baktım etkisini falan göremedim.:Ama içim de soğudu bir kere..Şöyle güzel bir lens alsam iyi olacak..
lazut hocams sen yeni lens almaya bahane arıyorsun gibime geliyor
yenisine niyet edip bahane olsun diye sen çizmedin demi...
Öyle gibi olmuş valla, iyi lenstir 17-70 ufak bi çizik yüzünden terk edilmez
Lazut emmi çantanın içine lenslerini tıkış tıkış tıkıp dolaşırsan çizilirler gali,, yalan mı..
Geçmiş olsun..
Ya harbiden bahane arıyom gibi..Pazaremminin 18-250 sini alsam mı acaba..Çok eyidir falan diyor ama avukatlara pek güvenilmez.
Mustafa Abinin dediği gibi çantam lens almaz oldu..Şöyle tek lensle makro ve tele zum ihtiyacımı karşılasam..
Am karr veremiyorum..Sizce şunlardan hangisi
1-Pentaks 18-250
2-Sigma 18-250
3-Tamron 18-250(Bu var mı bilmiyorum )
lazut emmi bu aralık için tamron 18-270 de var.
İyi lenstir.Yani şöyle diyeyim.Böyle geniş bir aralık için iyidir.Beklenler çok fazla olmamalı bu kadar geniş aralık için..
dpreview inceleme
merhaba. ben lens çiziklerine çözüm buldum. çizikler fazla derin değilse düzeltebiliyorum. fazla çiziklerde düzeltilir. fakat bu sefer de objektifin açısı odak ayarı bozulur. objektif çok değerli değilse onarmaya değmez. hem çok vakit alıyor. hem de kullanılan malzemeyi kurtarmaz. çok hafif çizik ve matlaşmalar fabrika çıkışı kadar güzel yapılabiliyor.selamlar.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0108027 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Podcast - Ordu Cephede, Zelenskiler Nerede???
17 Ağu. 2022, 09:14 miratcenk
095317 Ağu. 2022, 09:15
miratcenk -
Sıradışı Makroculuk: Ters Lens
20 Oca. 2009, 11:47 taneryildirim
293239026 Ara. 2021, 05:16
ertugrulkoca -
3 Lens Nikon 50mm F/1. 8 Nikon 85mm F/1. 8 Sigma 50mm F/1. 4
08 Şub. 2021, 14:03 hknbjk
2263311 Şub. 2021, 13:15
hknbjk -