Fotoğrafçılık Forumları
Circular Pl Filtre Hk.
merhaba.....
bugün bir circular pl filtre aldım kendıme,filtre'nin ucunda bir uzantısı var, çevirdikçe filtre merceği kendı ekseni etrafında döniyor biraz araştırma yaptım ve filtre tam ayarlanmadığında resmın'de renk farklılıkları meydana geliyor muş?filtreyı nasıl ayarlaman gerekiyor nasıl kullanmam lazım bu konuda deneyımlı ve bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
ilginize şimdiden tşk.ediyorum
döndür döndür, renkler en doygun olduğunda çek
ilk önce odaklamayı yapın,çünkü birçok objektifin odaklama yaparken ucu döner(internal focus olanlar hariç).sonra çevirdikçe renklerin koyulaşıp yatay parlamaların ortadan kaldığını görürüsün.
arkadaşlar ilgi ve alakaniza çok tşk.artık deneme yanılma yöntemi ile olayı çözmeye çalışacağım.tek korkum olayı çözene kadar bir iki makara filmi boşa harcayacağım birde bir çektığın kareyı birdaha çekemiyorsun yanı zevkle çektığım bir kaç kare olursa harcanmış olacağım.çünku ayarı yanış yapdığında fotonun yarısı başka tonda çıkma ımkanı var mış ??????
Ewt bu renk farklılıkları hakkında forumlarda çok fazla uyarıda bulundum.Çünkü temel fotoğraf eğitimi alırken bize birçok yanlış kullanım örneği gösterdiler.Ve hepsi eğitmenlerin kendi fotoğraflarıydı.İnsan bazen heyacanla fotoğraf çekerken polarizeyi yanlış ayarlıyabiliyor.Öncelikle arkadaşın da belirttiği gibi netlemeyi yap.Ardından hafif hafif çevir halkayı.Zaten biyerde en koyuyu yakalıyorsun.Sonra tekrar açılıyor renkler.Sırtını güneşe vererek çekim yaparken gökyüzünde renk farklılıklarını çok farkedeceksin.Birde deniz kenarında falan çok fark ediyor.Burlarda farkı daha iyi görerek alıştırma da yapabilirsin.Merak etme o kadar zor değil.Sadece yanlış çekme riskini bil.Başaracağına inanıyorum.....
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Televizyonda Arka Plan Şömine Görüntüsü Verme
26 Ara. 2024, 00:54 prodersler
06726 Ara. 2024, 00:54
prodersler -
-
Bugün: Canlı Yayın - Kim İpler Ara Güler'i?
16 Kas. 2023, 12:48 miratcenk
068216 Kas. 2023, 12:49
miratcenk -
Capcut Videoda Arka Planı Silme
04 Kas. 2022, 00:20 prodersler
0165104 Kas. 2022, 00:20
prodersler -
Biometrik Ve Vesikalık İçin Photoshop Filtre
25 Eki. 2022, 11:56 dyingsoul
0265225 Eki. 2022, 11:56
dyingsoul -