Fotoğrafçılık Forumları
Canon Objektıf
selam uzun zamandan berı 350 d ile gelen 18-55 objetıf yerıne objektıf bakıyordum son olarak bu objektıf dıkkatımı cektı... bu objektıf hakkında bılgısı kullanım tecrubesı ve olan bana yardımcı olabılecek bırısı varmı?
CANON EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM Zoom Objektif
Selam onuronat ben yaklaşık bir ay önce makinayla beraber (600$ a Amerika dan)aldım.Türkiye deki fiyatı yaklaşık 900Euro zannedersem. Kullanıyorum ve memnunum.Almadan önce çok araştırmasını yaptım ve kit lensi almadan direkt bu lensi aldım.Şimdiye kadar bu lens hakkında hiçbir kötü eleştiri yapıldığını görmedim.En geniş açıda hafif distorsiyon oluşumu var. http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/page28.asp
sitesinde de önerildiğini göreceksin.Yalnız sana yeni bir Uv+Polorize filtre gerekecek çünkü 17-85 67mm çapında. Diğer lensleri bilmiyorum ama bazıları, makina üstünde kaba durduğundan bahsediyor.Evet bu konuda katılıyorum, makina lens in yanında kayboluyor gibi.Ama burada önemli olan dış görüntü mü yoksa fotoğraftaki kalite mi.Bence fotoğraf.Sana kısaca şöyle söyliyeyim ben nerdeyse lensi mi makinamdan daha çok seviyorum.diğer arkadaşlarımızda birşeyler yazacaktır.
selam hulg ılgınden dolayı cok yesekkur edıyorum ben objektıfı bır fotografcıda gordugum zaman cok begendım kalıtesı kendısını gosterıyor dogrusu ama genede sormak ıstedım baska kım kullanıyor ve memnunıyetı nasıl dıye...
dogrusu senınde soyledıgın gıbı fotograf daha onemlı bence ve bır tane grıp takıldıgı zaman o objektıfın o kadar buyuk duracagını sanmıyorum... aydınlardakı fıyatı yaklasık 750euro+kdv ve bunun yanında bırde uv+polarıze alırız artık ıhıtyacımız olacak... yardımların ıcın cok tesekkurler...
Merhaba Onur Bey
Öncelikle belirtmeliyim ki, donanımınızdan anladığım kadarı ile, sizin için
işinizi görmesi önemli; çünkü fiyat ve performans olarak donanım seçiminiz
iyi değil...
18-55 kit lens ve 90-300 profesyonel lensler değil.
Sorunuza gelince;
Bildiğim kadarı ile 17-85 aralığı iyi ve IS özelliği (titreşim engelleme) olmasına rağmen; düşük ışıklarda iyi sonuçlar elde etmek zor. fredmiranda.com" daki kullanıcılar arasında hiçte iyi puanlama almamış.
fiyat ve performans aralığı olarak hantal karşılanıyor.
Yurtdışı fiyatları açısından 545 $ civarı olmasına karşın
Tr. fiyatları da oldukça pahalı...
Bence önemli olan ihtiyacınızın ne olduğunu saptamanız,
Hangi amaçla kullanacağınız önemli...
Belirtirseniz daha da açıklayıcı bilgiler verecek arkadaşlar olacaktır.
Selamlar
selam sevgili hulg..ben de kısa zaman içinde amerikaya gidiyorum ve elim boş dönmek niyetinde değilim..gitmeden bir araştırma yaptım ancak bahsettiğiniz makina ve 17-85 objektifi o fiyata bulamadım..benden makina siparişi veren arkadaşlar da oldu..eğer amerikada nerden aldığınızı yazarsanız ben de arkadaşlara verdiğim fiyatları çekmek zorundayım..bir de bu makina ve objektif 0 mıydı acaba..
Merhaba realsanto makinam ve lensim sıfır. Ben Chicago dan aldım. Aldığım firmanın internette sitesi de var. Ama bizzat mağazadan almanı tavsiye ederim. Sana yazacağım adresinde lens ile takım olarak ta bulabileceğini göreceksin. http://www.shutan.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Store_Code=1&Product_Code=300-2520&Category_Code=digicamsSLR burada yazan fiyatlara %9 vergi eklemen gerek yani makina ve lens vergi dahil sana 1410$ a geliyor.
Başka bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
076930 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1204819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm
06 Nis. 2022, 16:21 cetoo46
0509806 Nis. 2022, 16:22
cetoo46 -
Yongnuo Yn 50mm F/1. 8 Iı + Canon Ef 50mm F/1. 8