Fotoğrafçılık Forumları
Canon Lens Secimi -yardim
Merhabalar,
Yeni bir amator fotograf meraklisi olarak 500D ile gelen kit lensi degistirip yerine yeni bir lens almak istiyorum. Manzara, kus ve portre fotografciligina merak salmis durumdayim Suan elimde bir kit lens birde 50mm f/1.8 var, bunlarin yanina bir tele lens birde walkaround lens almak istiyorum, fakat kafamda bazi sorular var.
Telelens olarak Canon 75-300 USM ve ya 55-250IS almayi dusunuyorum. Sizce IS gercekten ciddi fark yaratiyormu? Korkum tripodsuz fotograf cekerken bulanik resimler elde etmek, ama USM de doga/hayvan fotografciligi icin daha cazip gibi geliyor..
Walkaround lens olarak (ayni zamanda portre icin kullanmak istiyorum) 28-135 IS USM dusunuyorum, fakat ayni fiyata daha acik diyaframli guzel bir lens bulabilirmiyim? Cunku bazen los ortamlarda cekim yapmak istiyorum, her yerede malum tripod tasinmiyor
Manzara icin alincak lens belli de maalesef suan butcem el vermiyor
Sizce hangi lensi/lensleri almaliyim? (2 tane alicam orasinin kacari yok gibi )
Simdiden tesekkur ederim
IS tan başka titreşimi önlemek için çareniz yok zaten yani IS a güvenmek zorundasınız. Aynı fiyata bulabileceğinizden emin değilim ama siz de takdir edersiniz ki açık diyafram yüksek fiyat demektir. Ancak yine de Tamron, Sigma ya da Tokina gibi markalara bir bakın derim. Fiyatları nispeten düşük.
IS hicbir zaman tripod ve remote shutter ikilisinin verdigi sonucu vermez.
Tripodun tasinmadigi cok nadir yer sayabilirim. Guzel sonuc icin tripod tasimaya alismanizi tavsiye ediyorum.
Onun disinda tele lens onerim sizin icin 70-200 serisinden birtanesi olurdu. Ben f4 IS kullaniyorum, ornek fotograflarimi inceleyebilirsiniz.
walkaround lense gelince, 28-135 crop sensor icin biraz dar kaliyor. Onun yanina 10-22 gibi bir lens alma ihtiyaci duyabilirsiniz. Yakin zamanda fullframe makinaya gecme dusunceniz de yoksa, 17-85i kullanmanizi tavsiye ederim.
Fullframede 28-135in gorus acisi, crop makinalara 17-85inin tam karsiligidir.
Umarim yardimci olabilmisimdir
Iyi gunler
merhaba benim size önerim tamron 17-50 2.8 ve 55-250 ıs veya 70-300 ıs ıs bence çok nemli faktör...selamlar...
IS elle kullanımda ciddi fark yaratıyor ama 300mm gibi bir lens alıyorsanız malesef etkisini yitirmeye başlayacaktır. 55-250 düşünmenizi tavsiye ederim, yeni başlayanlar için fiyat ve aralık olarak makul bir lenstir. Eğer zoom lens düşünüyor olsaydım kesinlikle alacağım model bu olurdu.
Tekrar merhabalar, bir kac haftadir is yogunlugmdan dolayi cvplara bakamamistim, gec de olsa cok tesekkurler Gecen hafta bir Canon 55-250mm aldim, walkaround lensi de onumuzdeki ay gibi almayi planliyorum 55-250mm gercekten de dediginiz kadar var, fiyat performansi cok iyi, tele dusunen arkadaslara kesinlikle oneririm tekrar tesekkurler, bol fotografli gunler
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109027 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
078830 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206719 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -