Fotoğrafçılık Forumları
Canon Lens
merhabalar yaz için otel veya yazlık mekanlarda çalışıcam fotoğraf çekicem işim gereği elimde çok kaliteli lenslerim var fakat ekipmanlarımın bir kısmını burda bırakıcam açıkcası yeni bir lens almak istiyorum ama dediğim gibi bi türlü karar veremedim üstadlardan yardım bekliyorum bana önerebileceğiniz gerçekten kaliteli ve profesyonel bir lens istiyorum işin hakkını versin
şimdiden teşekkkürler........
elınızde cok kalıtelı lens olarak neler var ve nıye bunlardan bırını kullanmıyorsunuz neyı eksık?
onları ist bırakıcam burdaki işler için sadece tavsiye almak istiyorum daha önce otelerde çalışmış arkadaşlar varsa fikirlerini almak isterim
elinizdeki kaliteli lenslerden memnun oldugunuz bir tanesinden bir tane daha alın
bendeki objektiflri düğün çekimelrindekullanıyorm otel fotoğrafalarında geniş açı olur şu olur bu olur hani bu işi yapıp öneride bulunabilcek varsa memnun olurum sağlıklı bilgi açısından
benim bildigim dugun cekimlerinde de geniş acı objektif kullanılır, grup fotografları için, dar acı objektif kullanıldıgını gormedim...otel cekimleri içinde aynı lensler kullanışlı olur.
ekstradan geniş acı ıhtıyacı olacagını hiç sanmam.
yok ben cok geniş acı istiyorum derseniz;
aps-c ya da full frame bir makinemi kullandıgınızı belirtirseniz daha iyi oneriler yapılabilir, daha makine modelini bilmeden bir şey soylemek mumkun degil.
şunlrın arasında karasız kaldm güzel kaliteli lensler
canon ef 17 40mm f 4 l usm
Canon 35mm f1.4 L USM Lens
Canon 14mm f/2.8L II USM Lens
17-40 fiyat performans olarak iyi bir lens degil diye biliyorum. tavsiye etmem
35mm ve 14 mm birbirinden cok cok farklı iki lens. birini kullanan birinin digerini kullanacagını dusunmuyorum.
otelde fotograf cekecekseniz sabit odaklı bir objektif almanın da kullanıslı olacagını dusunmuyorum acıkcası.
bunun farkında olacagınızı sanıyordum.
full frame bir makine kullanmıyorsanız tamron 17-50 canon 17-40 yerine cok daha ucuza aynı kaliteyi verebilecek bir lens.
daha geniş acı ihtiyacı için sigma 10-20 alabilirsiniz.
bunlar fiyat/performans olarak cok cok iyi lensler
öneri içinteşşkürler sigma bana itici geliyo sevemedim ben o lensi yanlış anlama :D
tamron 17-50 düşünülebilir
işiniz gereği profesyonel bir lens lazım olduğu için vc'li (titreşim önlemeli) olanını almanızı öneririm.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0109027 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
078830 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206719 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -