berkandedeoglu
berkandedeoglu (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Canon Eos 550d Lens Tercihi ?

Selamlar öncelikle arkadaşlar,

1 ay kadar önce bu makinayı aldım, ve içimdeki fotoğrafçılık aşkını ve biraz da olsa yeteneğimi ortaya çıkardı 550d... Fakat çektiğim resimler objektifsiz yetersiz gelmeye başladı.

Açıkçası hala gerekli yerlerde hangi modlarda resim çekmek dışında çok şeyi çözebilmiş değilim ve bir objektif almak istiyorum ve bu konuda tavsiyelerinize muhtacım açıkçası.

Yardımlarınızda önemli olcak etkenler şunlar olmalı :
* Manzara çekimlerinde uzağın daha net olmasını istiyorum
* Lens daha iyi odaklanabilmeli, şahıs çekimlerinde, ön plandaki şahıs gerçeği yansıtmalı (photshop'a en az ihtiyaç duyulmalı)
(biraz şu resimdeki gibi olmalı : http://img522.imageshack.us/img522/9263/71i8g3ardul.jpg )

Fiyat aralığım : 0-500 TL

Yardımlarnız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim

Tarih: 26 Ocak 2011, 00:29 - İp: 87.***.**1.130
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

manzara fotografinda netlik istiyorsaniz genis aci lenslere bakmalisinizz ki,butcenizi asar.

portre cekimindeki istediginiz sey,cekim teknikleriyle cözebileceginiz bir durum.

soylediginiz butce ile bir zoom lens alip ,ornegin 18-135,18-200 gibi..bircok isinizi gorebilirsiniz.

her ne kadar fotografi,fotografci ceker desekte,keskin sonuclar almak icin biraz daha bonkör davranmak gerekiyor.
isiginiz bol olsun....

Tarih: 26 Ocak 2011, 01:40 - İp: 78.***.**4.12
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 55-250 IS lens öneririm şiddetle

Buyrun burda da güzel bir incelemesi bulunmakta.
http://www.canonturk.com/vbulletin/canon-zoom-lensler-canon-zoom-lenses/1210-canon-ef-s-55-250mm-f.html

Bir de şahıs yerine hızlı sahnelerin çekimi deseydiniz daha iyi olurdu.Çünkü portre olarak anlaşılabiliyor örnek verdiğiniz fotoğrafa bakılmayınca

O fotoğraf ugun bir lensin yanında kullandığınız makine, çekim başarınız ve tripod kullanımınız ile alakalı. Kısa enstantane değeri ve yüksek Diyafram değerleri ile o tür bir fotoğrafa ulaşabilirsiniz.

En fazla f8 tabi öyle bir fotoğraf elde etmek için, deneyerek daha iyi kavrarsınız.

Lensi satın alacağınızı düşünüyorum.
Şimdiden hayırlı olsun

#g.emre' tarafından 26.01.2011 02:09:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Ocak 2011, 02:05 - İp: 95.***.**0.190
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile lensiniz yetersiz gelmiyor, fotoğrfçılık bilginiz yetersiz kalıyor bence. Herşeyden önce diyafram - enstantane - ISO arasındaki ilişkiyi tam anlamıyla anlayıp ardından da alan derinliği ve hareket konularını incelemenizi öneririm.

* Manzara çekimlerinde uzağın daha net olmasını istiyorum

Bunun için elinizdeki lens ile kısık diyaframda çekim yapmanız ve kontrast değerini 2 kademe yukarı çekmeniz yeterli olacaktır. Hatta netlik noktanızı uzak alana yaparsanız (ki doğrusu aslında toplam alanın ilk 1/3 kısmına yapmanız olacaktır ama neyse) yeterli olacaktır.

* Lens daha iyi odaklanabilmeli, şahıs çekimlerinde, ön plandaki şahıs gerçeği yansıtmalı (photshop'a en az ihtiyaç duyulmalı)

Bunun için de elinizdeki lens ile 55mm'ye kadar zoom yapıp, lensin en açık diyafram değerine getirip çekim yapmanız yeterli olacaktır. Burada da net alan derinliği önemli ve hareketi dondurmak mı yoksa hareketi vurgulamak mı istediğiniz önemli elbette. Hareketi dondurmak ise ilk söylediğim, hareketi göstermek için ise perde hızını diyelim 1/30 sn gibi bir değere getirmek faydalı olacaktır.

Kit lensin yetersiz gelmesi için 1 ay olabilecek bir süre değil. Bu şekilde hangi lensi alırsanız alın çekim tekniklerini iyice öğrenmeden farklı sonuçlar almazsınız. Tavsiyem bol bol okuyun.

Tarih: 26 Ocak 2011, 09:31 - İp: 195.***.**4.85
bedava-shop
bedava-shop (üye)
İstanbul / Firma

bu bütçeye alınacak en iyi lens 55-250 ıs dir...

Tarih: 26 Ocak 2011, 15:16 - İp: 85.***.**5.169
berkandedeoglu
berkandedeoglu (üye)
Yurtdışı / Meraklı

yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, okumaya devam ve 55-250 ıs ile başlamalıyım diye düşünüyorum yorumlarınızla.

Tarih: 26 Ocak 2011, 16:37 - İp: 87.***.**1.130
gokhanz
gokhanz (üye)
İstanbul / Amatör

http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=47799

bol bol okuyun faydalı bilgiler yer alıyor bu linkte...

Tarih: 26 Ocak 2011, 16:39 - İp: 88.***.**1.139
ozaygonlum
ozaygonlum (üye)
Antalya / Amatör

ayırdığınız bütceye en uygun lens dir canon 55-250 mm ıs lens. görüldüğü üzere titreşim önleme özelliğide mevcut.

Tarih: 26 Ocak 2011, 18:42 - İp: 85.***.**7.89
bahcekapili
bahcekapili (üye)
Trabzon / Meraklı

"Manzara çekimlerinde uzağın daha net olmasını istiyorum" demişsiniz.

Bunun için hiperfokal mesafe kavramını incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.bascek.com/3101/hiperfokal-mesafe-nedir-nasil-kullanilir/

Burada basit ve anlaşılır şekilde anlatılmış. Böylece fotoğrafın her bir köşesinin azami net olmasını sağlamak için neler yapmanız gerektiğini görebileceksiniz.

Tarih: 1 Şubat 2011, 13:43 - İp: 85.***.**7.203
  • 1