Fotoğrafçılık Forumları
Canon Eos 350 D İcin Lens Secimi
DEGERLI ARKADASLARIM
FOTOGRAFCILIKTA COK YENIYIM CANON EOS 350D MAKINAM ICIN
COK AMACLI KULLANABILECEGIM LENSLERE IHTIYACIM VAR
EN FONKSIYONEL OLANLARINI LUTFEN ONEINIZ.AMACIM MANZARA GECE ZOOM GIBI FARLI CEKIMLER YAPMAK
CEVAP YAZAN ARKADASLARA SIMDIDEN [>:D
Şayet bütçenize uygunsa sigma 18-200 ü alın hem geniş açı hem zoom ihtiyacınız tek bir lensle karşılamış olursunuz fiyatı 375€+kdv civarı.
KOBRA CEVABIN ICIN SAGOL
SENCE SIGMA MI YOKSA CANON MU OLMALI?
BIRDE FROMLARADAN AMLADIGIM KADARI ILE EF 17-40MM F/4 DEN
MEMNUN OLMAYAN YOK GIBI NE DERSIN? BIRDE NEDEN BU KADAR KULLANLAR YANI OZELLIGI NE BILIYORSAN LUTFEN BENI AYDINLAT
COK TESEKKURLER
#mehkat' tarafyndan 09.07.2006 00:09:06 tarihinde düzenlendi.
Şimdi öyle bir lensten söz etmişsiniz ki o lensten zaten kötü söz edilemez ben yazdıklarınıza istinaden hem geniş açı hem zoom özelliği beraber olsun diyince Sigma'yı önerdim bütceniz el veriyorsa tabiki 17-40 düşünmeden alın ancak zoom özelliği kısıtlıdır çok kısa bir aralıkta kullanabilirsiniz ve fiyatı 900-1000$ mertebesindedir, ama muhteşem bir lenstir şayet imkanınız varsa kesinlikle alın.
#kobra' tarafyndan 08.07.2006 16:44:29 tarihinde düzenlendi.
selam kobra ve cevap yazmayan arkadaslar
cevaplarin icin cok tesekkurler
simdi iki sorum daha var sence makro icin 100 mm canon mu 90 mm tamron mubu birincisi,ikinci sorum 18-200 dc sigma mi(tavsiye ettigin) yoksa 28-300 xr di tamron mu onerirsin ayrica tamronun da 18-200 u var slr serisi olanlardan
cok sagol su anda hkk tayimda acil alacagim
Makrolar için fikir belirtemem çünkü daha önce araştırma yaptığım modeller değil yanıltabilirim diğer soruna gelince 18-200 fokal çarpanlı makinaların 28-300 üdür zaten onun için üretilmişlerdir 28-300 geniş açı ihtiyacına tam cevap vermez fedakarlık ederim dersen biraz daha kalitelidir diğerlerine göre, 18-200 lerde ise ibre çok azıcık Sigma lehinedir ama öyle aman aman bir farkları yoktur şayet Tamron işine geliyorsa çekinme al derim.
macro konusunda 100mm canon u oneririm bugune kadar kullandıgım en keskin lens bu (70-200 L ler dahil). Tamronda cok basarılı bir lens fakat sadece fotograf kalitesiyle belirlemek yanlıs olur fotograf kaliteleri yakın olsada focus hızı ve sesinde canon daha basarılı ayrıca focus yaparken lensin on elemanları hareket etmiyor benim gordugum tek dezavantajı kutusundan hood cıkmaması
Selam Mehkat,
Hangi lensi alırsan al, lensin hangi zoom ve diyafram açıklığı değerinde optik bozulmalar ve keskinlik yönünden performansını öğrenmelisin. Bunun için bir numaralı kaynak:
http://www.photozone.de/8Reviews/index.html
Lens seçimini yapmadan önce bu adresteki incelemelere gözatmanda fayda var.
Seçimini yapman gereken iki nokta daha var. Birinci olarak daha çok para ödeyip Canon mu alacaksın yoksa Sigma, Tamron gibi markaları mı tercih edeceksin? Canon almazsan ikinci elde problem yaşayabilirsin. Ama optik kalitede çok az daha iyi diye Canon seçilir mi? o da ayrı bir soru.
İkinci olarak crop faktörlü makinelerle uyumlu lens mi alacaksın? (Canon'da EF-S serisi)yoksa FF makinelerle de kullanabileceğin lensler mi alacaksın? (Canon'da EF serisi) İleride 5D gibi bir makine almayı planlıyorsan EF-S lensler almamalısın.
Seçimin Canon olursa bu sefer işin içine L serisi lensler giriyor. L serisi lenslerde optik kalite ve malzeme kalitesi çok iyi fakat fiyat olarak bir hayli zorluyor. Bir de L serisi lensin farkını görünce insanın diğer lenslere dokunası gelmiyor. Photoshopta RAW dosyanın keskinliğini arttırıken 70-200F4L ile çekilmiş fotoğraftaki değişikliği görebilmek için fotoğrafı gerçek boyutunda açmam gerekiyor. 18-55mm ile çektiğim fotoğraflardan keskinlik ile oynamadan istediğim sonuçları alamıyorum. Tüm odak uzunluklarında ve diyafram değerlerinde keskinlik ve düşük optik bozulma istiyorsan L serisi almak kaçanılmaz.
Seçimi yaparken amaç ve araç meselesini unutmamak gerekiyor bence. Ben amatörüm, eğer 70-200F2.8L alsaydım gerçekten ihtiyacım olmayacak bir düşük ışık performansı için 500$ fazladan vermiş olacaktım. Ama şunuda belirtmem gerekiyor. EF70-200F4L'ye verdiğim 568$'ın her kuruşunu hakediyor. Aldığıma pişman değilim. 18-55mm ile aralarındaki farkı gördükten sonra EF17-40F4'ü de listemde ilk pozisyona yerleştirdim. Aynı şekilde EF16-35mm, EF17-40mm'den daha iyi olmasına rağmen aradaki fiyat farkı sadece profesyonellerin verebileceği cinsten.
Son olarak sana araştırman için genel olarak memnun kalınan birkaç lens ve genel kanaatleri söyleyeyim:
Geniş açıda:
Canon EF-S10-22mm (Sigma ve Tokina'dan biraz daha daha iyi fakat iki katı fiyatına satılıyor)
Tokina 12-24mm (Malzeme kalitesi iyi gövde metal)
Sigma 10-20mm
EF17-40mm
Telede:
EF70-200F4L (Ben kullanıyorum fiyat performans oranı çok iyi)
EF75-300USMIS (Malzeme kalitesi olarak ve optik olarak 70-200F4'ten daha kötü fakat daha ucuza IS ve 100mm'lik ekstra odak uzaklığı öneriyor)
Genel kullanım için:
Tamron28-75mmF2.8(örnekler arasında çok büyük farklılık olabildiğinden ve mağazadan değiştirmekten bahsediliyor fakat çok keskin bir lens)
EF24-105USM L IS (çok iyi fakat bir o kadar da pahalı1000$+'yı gözden çıkartmak gerek)
EF-S17-85mm (L serisi kadar pahalı ve kaliteli değil, kit lensi ile L serisi arasında kalıyor ama çok yaygın kullanılan bir lens)
EF50mmF1.8 (Fiyat performans oranı çok iyi, portre için ideal)
Makro için:
Tamron 90mmF2.8
Sigma 1005mmF2.8
EF100mmF2.8
Herkesin doğrusu içinde bulunduğu duruma göre değişiyor. Fakat 70-200F4'ü almamış olsaydım 350D'den gerçekten soğuyabilirdim. Çünkü diğer lenslerle düzgün sonuçlar alabilmek için bayağı tecrübeye ihtiyaç var. 70-200F4L ile diyafram değeri ya da zoom değeri farketmiyor. Sonuç her zaman beklendiği gibi. 18-55mm ile F5.6'nın altına inmemek gerekiyor. 18mm'de barrel distorsion fazla 55mm'de keskinlik az. 35mm F8, F11 değerlerinde en iyi sonucu veriyor.
gorkemkgo hocam ufak bir ek yapiyim listene, canon 75-300IS yerine simdi Canon 70-300IS var. Farka gelirsek fazladan 5mm'nin yanısıra bir dünya şey var. Bunlardan bir L lenslerinde kullanılan UD elementinin bu lenstede olmasi mesela. Sonuçlar mı, çekilen resimler süper. Optik kalite arayan ve 300mm yi cok isteyipte sıf bu yüzden 70-200 alacak arkadaşlar bir kez daha düşünsün arada gerçekten yok denecek kadar az kalite farkı var. Bırakın IS'i fazladan 100mm bile bu farka değer. Kaldıki yeni modelde dahada geliştirilmiş IS sisteminin harikalar yarattığı kullanan herkes tarafından söyleniyor. Mesela her iki lensede sahip olan insanların yorumları şu şekilde, evet optik kalite farkı ihmal edilecek kadar az ama sabit aperture ve kaliteli işçilik için L lensi almaya değer gibi. Kaliteli işçilik sizin için önemli değilse bu lens canavar gibi duruyor raflarda.
DEGERLI ARKASLAR
HEPINIZE CEVAPLARINIZ ICIN AYRI AYRI TESEKKUR EDIYORUM
BUGUN HONKONG TAN DONDUM
[>:D
DEGERLI ARKADASLAR
YAZ GELINCE HERKES UCMUS AMA HERHALDE AZ DA OLSA FORUMLARI TAKIP EDENLER VARDIR MAKINAYI VE LENSLERI KULLANARAK DENEYEREK TABI FORUMDAKI ARKADASLARIN YAZDIKLARI ILE BIRLESTIREREK BISEYLER OLUYOR...AMA BEN HALA ANKARADA PRATIK CEKIM TEKNIKLERI VE PUF NOKTALARINI OGRENCEGIM BIR KURS,SEMINER HER NE ISE BIYERLER ARIYORUM BILEN YOK MU YA....
HERKESE IYI GUNLER VE YAZ CEKIMLERI
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
135325 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-
Frontier 350 Magazindeki Kağıt Boyunu Değiştirdim
19 May. 2023, 00:31 eray1011
095619 May. 2023, 00:32
eray1011 -
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
082630 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -