rochusmisch
rochusmisch (üye)
İzmir / Amatör

Canon 650d Ve Samyang 85mm 1. 4

Selamlar arkadaşlar başlıktanda anlaşıldığı gibi canon 650d kullanıcısıyım yanlız fotoğraflarda istediğim kaliteyi bir türlü yakalayamadığım için pek memnun olmayan bir 650d kullanıcısıydım bende biraz araştırma yaptım makinanın çok iyi olduğunu ama lensin(18-55) kötü olduğunu öğrendim bende lensi değiştirmeye karar verdim ve biraz araştırma yaptıktan sonra samyang 85mm nin çok iyi bir portre lensi oldugunu öğrendim üstelik diyaframda 1.4 le çok çok cazip geldi.Sizden istediğim beni bilgilendirmeniz ilk defa bir lens alıcam samyang nasıldır bu fiyatlarda (500-750tl) daha iyi bir lens varmıdır ? Genellikle portre ve doğa fotoğrafları çekiyorum.

Tarih: 24 Şubat 2013, 13:17 - İp: 78.***.**2.232
hastasiyiz
hastasiyiz (üye)
Ankara / Meraklı

Portre lensi istiyorsanız Canon ef 50mm 1.8 ilk tercihiniz olmalı bence. 250-300 tl civarıdır sanırım.
İyi günler.

Tarih: 24 Şubat 2013, 13:59 - İp: 88.***.**3.228
wemark
wemark (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Her önüne gelen digital makinayı alıp kendini fotografçı zannediyor sonrada bilip bilmeden onabuna çamur atıyor. Çaylakların lafına kanmayın. Eğer elindeki objektif ile güzel çekemiyorsan hiçbiriyle çekemezsin. Araştırma yap. Elindeki lens ile çekilmişlere bak ustalardan örnek al. Usta olamk ööle kolay diil. Ayrıca portre için ayrı manzara için ayrı objektif alacaksın.

Aşağıdaki verdiğim adrese istediğin lensin marka ve modelini gir onunla çekilen fotografları incele

http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=45

Tarih: 25 Şubat 2013, 21:26 - İp: 88.***.**7.239
siparisium
siparisium (üye)
İstanbul / Firma

- Sigma 17-70/2.8-4 DC OS Macro
- Sigma 35mm F1.4 EX DG HSM
- Sigma 50mm F1.4 EX DG HSM

Tarih: 26 Şubat 2013, 11:47 - İp: 78.***.**9.29
rochusmisch
rochusmisch (üye)
İzmir / Amatör

@hastasıyız yorumun için teşekkürler 50mm arkadaşımda var uygulamalı olarak denicem teşekkür ederim

@wemark yorumunda hiddet ve küçümserlik hissettim bu bana karşı birşeymi başkalarına karşımı tam anlayamadım ama yorumun için teşekkürler

@t_sistem sizin önerdiğiniz lenslere bütçem yetmeyebilir ama ginede teşekkürler

Tarih: 26 Şubat 2013, 14:59 - İp: 78.***.**2.232
lightingturkey
lightingturkey (üye)
Kilis / Amatör

sizin olay merdivenleri üçer beşer atlamaya benziyor.

bazen dandik mainalarla veya vasat lenslerle uğraşırsınız. didinirsiniz. sonra bakarsınız bazı noktalarda ne yapsanız olmuyor olur. he ozaman dersiniz ki bana şu istediğim şeyi yapacak nitelikte lensler veya makineler lazım. veya flaşlar lazım. yada tripod.. bunu belirlersiniz sonra seçeneklere bakarsınız. bütçeniz dahilinde alırsınız geçersiniz.

bu doğal döngüdür. eğer siz hiç uğraşmadan full frma makina ve pahalı bir lens alırsanız sudan çıkmış balık gibi olursunuz. yani, istediğiniz şeyi ilk önce bi belirleyin. sonra ona göre ve bütçenize göre değerlendirmelerde bulunun ve foruma ozaman danışın.

ne ucu belli ne sonu belli istekler ve buna verilen cevaplar karanlıkta fili tespit etmeye benzer.

Karanlıktaki fil
Hintliler karanlık bir ahıra bir fil getirip halka göstermek istediler. Hayvanı görmek için o kapkaranlık yere bir hayli adam toplandı. Fakat ahır o kadar karanlıktı ki gözle görmenin imkânı yoktu. O göz gözü görmeyecek kadar karanlık yerde file ellerini sürmeye başladılar. Birisin eline kulağı geçti, “Fil bir oluğa benzer” dedi. Başka birisinin eline ayağı geçmişti, dedi ki: “Fil bir direğe benzer!” Bir başkası da sırtına dokunmuştu. “Fil bir taht gibidir” dedi. Herkes neresine dokundu, nasıl sandıysa fili, ona göre anlatmaya koyuldu. Onların sözleri, görüşleri yüzünden birbirine aykırı oldu. Birisi dal dedi, öbürü elif. Herkesin elinde bir mum olsaydı sözlerindeki aykırılık kalmazdı.

Tarih: 26 Şubat 2013, 17:50 - İp: 176.***.**9.49
wubih
wubih (üye)
İstanbul / Amatör

Makina istediğin kalitede çekemiyor, bunun sebebi de 18-55 öyle mi? Arkadaşım bence sen bir SLR alıp öyle takıl. DSLR sana fazla bence. 18-55 ile performans alamıyorsan sorun sende, lenste değil. Canon henüz senin gibi kullanıcılar için bir lens üretmedi.

Tarih: 28 Şubat 2013, 19:52 - İp: 64.***.**1.8
yusiskan
yusiskan (üye)
Kırşehir / Amatör

Arkadaşım bende de 650D var. ben senin dediğin gibi bir olumsuzluk göremedim. Ancak bazı yorumlarda senin dediğin gibi biraz küçümseme var. Sen ya makine ayarlarını çok değiştirdin. Yani Uygun olmayan seçenek ve ayarlarda çekim yapıyorsun yada Fotoğrafçılık konusunda biraz eksiklerin var. Makinenin Kullanım klavuzunu bir incele. Orada olumsuzlukların nasıl giderileceği ve bazı çekimler için ipuçları-tavsiyeler var. Bunlar sana yardımcı olacaktır. Canon un üzerindeki Kit lensi ne kadar vasat olursa olsun ki ben vasat olduğunu düşünmüyorum çok kötü çekim yapacağını sanmıyorum. çünkü makine acemilerin bütün hatalarını tolere edecek ayarlara sahip.

Tarih: 3 Mart 2013, 22:35 - İp: 88.***.**9.115
  • 1