aas
aas (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 60d Lens Tavsiyesi

Canon EOS 60d body olarak almaya karar verdim yanında seçebileceğim kit lenslerin yetersiz olabileceğinden ötürü. Kafamın karışık olmasının sebebi lens alırken işime yarayacak olan doğru tercihi yapmak istediğim konusu.

Öncelikle ne türde çalışacağımı belirtmek gerekirse belirli bir şey söyleyemeyeceğim. Yani yeri gelir manzara olur yeri gelir portre. Her şekilde iyi verim almak istiyorum doğal olarak ve teknik bakımdan çok bilgi sahibi değilim. İşin içine bir de video giriyor. Kısaca kısa film vs. türde şeyler de ilgi alanımda. Lensi seçerken bunu da göz önüne almalıyım sanırım.

2000 lirayı aşmamak suretiyle objektif için bir bütçe ayırdım. Tamron 17-50 çok tavsiye edilen bir lens bu durumda farkındayım. Ancak almışken tamron 17 50ye nazaran daha iyi bir lens alma şansım da var herhalde. Tavsiyelerinizi almak isterim. Bunun dışında bütçemin yeterliliğine göre iki lens alma şansım da olabilir sanırım. Bir geniş açılı objektif ve yanına günlük kullanıma daha çok uygun objektif gibi. Misal Tamron 17-50 ucundan bir geniş açı imkanı da sunduğu için yanına geniş açılı başka bir objektif almak ne kadar doğru olur bilmiyorum.

Sizce tek lensle mi yoksa ikinci opsiyon olan iki lens alarak mı halletmeliyim problemimi? Her iki durum için de değerlendirirken objektif tavsiyelerinizle beraber değerli yorumlarınızı iletirseniz sevinirim.

Tarih: 29 Aralık 2012, 00:41 - İp: 88.***.**7.16
ecotech
ecotech (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

all round yani tak gez lens isterseniz sigma 18-200 dg os hsmII lensi mükemmel olur her derde deva fiyatı 900 1000 tl arasında değişiyor.yok hem geniş açı olsun ayrıca bide zoom lensim olsun derseniz sigma 17-70dc os hsm +sigma 70-300 apo lens uygundur ama tripodda yanında şarttır.daha fantastik olsun isterseniz sigmanın 10-20 lensi var geniş açısı ile mükemmel manzara ve mimari sonuçları veriyo çok çok çok keskin bi lens.bunun üzerine sigma 28-300 ü de eklerseniz tam olur..benimde makinem canon ancak sigma lensleri hep tercih etmişimdir..yinede canon sorarsanız 18-200 tercihi ondada var tabi canonun vazgeçilmezi 70-200 ü var ben 24-105L serisi kullanmıştım ancak bunlar hep deli paralar fiyat araştırması siz yapın tercih sizin

Tarih: 29 Aralık 2012, 11:52 - İp: 78.***.**2.40
  • 1