merthusky
merthusky (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon 60d İçin Lens Seçimi

Merhaba arkadaşlar öncelikle herkeze iyi forumlar forumunuzu cok beğendim yararli faydalar var ama foruma girdikten sonra inceledikten sonra aklim iyice karıştı....canon 60D Almayi dusunuyorum ve Lens seciminde aşiri kararsız kaldım ve bu konuda acemi olduğum için sizlere danışmak istedim

gündelik hayatimda fotograf cekiceğim araba resimleri profil resimleri falan ayrıca manzara resmi gezi resimleri içinde uygun olabilicek sürekli tak çıkar yapmadan kullancağım ve bana kaliteli verdiğim paraya deyicek bi lens gerekli biraz araştirdim ve 1 2 lens var aklimda ;

Sigma EX 24-70mm F/2.8 IF DG HSM AF Lens ( bu lens kaliteli diyorlar duyduguma okuduguma göre fiyati biraz kabarik olsada düşünüyorum bu lensi..)

Tamron 17-50 f/2.8' ( bu lens bana yeterli olurmu diye düşünuyorum kararsiz kaldim)

veya EF-S IS 18-135mm Lens bana yeterlimi yani kalite konusunda güzel cekimler netlik konusunda... ve zoom konusunda fazla zoom yapmıyorum genelde..

veya sizin bana önerebilceğiniz kalite ve fiyat konusunda uygun olan lensler var ise benimle paylaşirsaniz cok memnün olurum cok teşekkürler...

Tarih: 19 Eylül 2012, 21:29 - İp: 78.***.**5.161
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Geçen yıl Erkeyalar henüz Canon'un resmi ithalatçısı iken(şimdi bıraktı). Sirkeci'de Erkayalar mağazasına uğramıştım. İncelediğim 60 d ye Canon 15-85 lens takılıydı. Bir kaç deneme çekimi yaptım. Lensi çok iyi ve keskin bulmuştum. 15-85 e bir bakın derim.

Tarih: 20 Eylül 2012, 09:30 - İp: 176.***.**1.139
emink5
emink5 (üye)
Yurtdışı / Profesyonel Fotoğrafçı

Merthusky kardesim,60D icin alman gereken ilk lens 17-55 2.8 EF-s olmali.Makineden daha pahali ama deger.Bende bu kombinasyon var ve cok tavsiye ederim.Bunlarla cektigim zannederim iki karem var,bakabilirsin.Selamlar.

Tarih: 21 Eylül 2012, 00:54 - İp: 149.***.**1.121
merthusky
merthusky (üye)
İstanbul / Meraklı

ercan hocam 15-85 güzel bir lens ama düşünmediğim bi lens benim pek hosuma gitmiyor ne yazıkkı

emink 17-55 2.8 EF-s lensine bende baktım yurtdişindan getirticeğim için 900dolar a falan gelıyor yanı makineden pahali oldugu kesin eğer 17-55 benim istediğim değer i verebilirmi hem manzara fotografi olsun az cok genellikle gundelık hayatta kullanicam eğer uygun ise dusunebilirim...

Tarih: 21 Eylül 2012, 09:10 - İp: 85.***.**9.74
  • 1