eltfedai
eltfedai (üye)
Rize / Amatör

Canon 55-250 Mi, Sigma 70-300 Mü?

merhaba, amatör olarak fotoğrafçılığa başladım ve canon 550d gövde ile 18-55 kit aldım. bu işe fazla para yatırmayacak birisi olarak lens tavsiyeniz 55-250 canon mu yoksa 70-300 sigma mı? amacım sokak, manzara ve makro çekimler. şimdiden teşekkürler.

Tarih: 5 Ocak 2013, 23:44 - İp: 176.***.**9.250
aktunct
aktunct (üye)
Yurtdışı / Amatör

merhaba öncelikle makineniz hayırlı olsun.Benim fikrimi sorarsanız 18-55 kit lensinizi makinenizi iyice tanıyıp diyafram,shuterspeed,iso gibi fonksiyonların ne işe yarayıp yerine göre değişik ayarlarda kullanana kadar (bu süre size bağlı) kit lensinizi kullanın.Daha sonra benim de yaklaşık 3 yıldır her amaca yeten lensim sigma 17-70mm alabilirsiniz.Yani kısacası şu an daha fazla para harcamanıza gerek yok.İyi günler.

Tarih: 6 Ocak 2013, 12:10 - İp: 77.***.**9.8
deklansorist
deklansorist (üye)
Sivas / Doğa Fotoğrafçısı

makineniz hayırlı olsun. her iki lenside kullanmış birisi olarak kesinlikle 55-250 diyorum. sigmayı aklınızdan çıkarın. söyle anlatayım sana 55-250'den önce sigma aldım bir kere geziye çıktım ve geziden döner dönmez akşamına sahibinden.com'da ilan açarak satılığa çıkardım. lens hem keskin değil. geç odaklanıyor. en önemlisi titreşim önleyici yok. tele lenslerde kesinlikle olmazsa olmaz titreşim önleyicidir. makro özelliği aklını karıştırmasın sakın. sigma 70-300 ile çekip 55-250 ile çekemeyeceğin hiçbir makro yok.

Tarih: 6 Ocak 2013, 13:30 - İp: 78.***.**2.55
eltfedai
eltfedai (üye)
Rize / Amatör

sayın tanfer ve deklansorist,
cevaplarınız için çok teşekkürler, ben de tanferin dediği gibi biraz daha makinaya hakim oluup sonra deklansoristin tavsiyesini yapmak. tekrar teşekkürler.

Tarih: 6 Ocak 2013, 19:56 - İp: 176.***.**2.175
bilalmertcilek
bilalmertcilek (üye)
İstanbul / Amatör

Ben de 55-250mm IS kullanan biri olarak şunları söyleyeyim; Sigmayı birkaç deneme çekimi dışında pek kullanmadım. Ama bu iki lensin kıyaslanmasında kesinlikle 55-250mm'nin daha çok övüldüğünü gördüm. Açıkcası kullandığım zamanlarda lensten basit kompakt yapısının dışında genelde memnun kaldım. Kendi sınıfında gayet kullanışlı kaliteli bir lenstir. Şunu da itiraf edeyim şuanki kullandığım tele lensimde titreşim engelleyi (IS-VR-VC-OS) olmadığı için arada zorlanmaktayım. Bu yüzden biraz pişmanım diyebilirim. Titreşim engelleyici olmadan telelens kullanmak gayet zor. Kısacası sırf bu özelliği için bile alınır bu lens. Kolay gelsin.

Tarih: 8 Ocak 2013, 01:13 - İp: 212.***.**8.65
  • 1