taylanbzgl
taylanbzgl (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon 450d Lutfen Yardım

1 Hafta once almış olduğum Canon EOS 450D dslr ' me uygun lens ne almaliyim. Merak ettigim bir takım konular var . Bilgisi olan arkadaslar yardim ederlerse memnun kalacagim.

1 - 18-55 Kit Lens in iyi olmadigi soyleniyor Alternatif ne olabilir geniş açı alabilecegim
2 - Bu ürünü ben genel itibriyle ic mekan cekimlerinde kullanacagim Meslegim mimarlık 10-20 yada 11-22 gibi lenslere yonelemiyorum fiyatlarindan dolayi. alternatif tavsiyeleriniz ne olur .17-80 yada 17-105 gibi bir aralikta lens benim ihtiyacimi gorur mu ve kit lens olan 18-55 ile arasindaki keskinlik ve kalite farki bariz belirginmidir.
3 - 50 mm. 1,8 bir lens alacagim USM ve IS . Buna karar verdim. Fikirleriniz nelerdir.
4 - USM yalnizca motor ile mi alakalidir. IS ise yalnizca ufak sallantilarla mi. baska bir artilari varmidir.
5 - Tele -macro özellikli lenslerden hangisini tavsiye edersiniz . Canon 75-300 USM sini mi? Toksa Sigma Apo DG 70-300 ü mü Daha önce sigma kullaniyordum Nikon makinemde uzak mesafelerde acik havalarda ortami cok puslu gosteriyordu.
6 - 18-135 araligindaki bir lensi tavsiye edermisiniz acaba hem zoom hemde genis aci ihtiyacimin ikisini bir arada gormesi bakimindan ve hesapli olabilecek bir alternatif biliyormusunuz yada ikinci elini alabilecegim yerler.
7 - Canon 28-80 USM Nasil bir lenstir. Alinabilitelimidir. 200 YTL gibi bir fiyati var bana komik geldi . komik gelme sebebi hem USM olup hem bu fiyata olmasi. hoş ikinci el bir lens ve 1 aylikl oldugu iddia ediliyor ama.

Internetten arastirdigim kadariyla Tele-Makro lensleri 350-450 arasina alabiliyorum ikinci el veya eger DG olmaz ise sifirini. Canon 50 mm 1,8 USM yi ise 150-240 araliginda buluyorum ikinci el yada sifirini ama digerleri konusunda bana yardime derseniz cok sevinicem

(Not : sitedeki linklerde bunlari belirttik zaten karsilastirmalari yaptik diyeceksiniz biliyorum arkadaslar. Fakat emin olabilirsiniz ki su sıralar icinde bulunmus oldugum kosusturmaca itibariyle degil arastiracak tuvalete gidecek zamanı zor buluyorum. o sebeple bende arastirmayi ve siteleri gezmeyi birakarak sizlerin yardim dönüşünüze sığındıö. Bütün arkadaslara tesekkur ederim)

#taylanbzgl' tarafından 18.03.2009 09:18:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Mart 2009, 09:16 - İp: 78.***.**8.151
kingjames
kingjames (üye)
Bursa / Meraklı

@taylanbzgl

Selam sorularını kendimce cevaplayayım;

1) Evet kit gelen lensler ortalama bir kaliteye sahip ve bir müddet sonra amatorde olsa kullanıcısını kesmiyor alternatifi ise CANON EF-S 17-55 f/2.8 IS USM lens var oldukça pahalıdır ama kaliteli bir lens araştırdığıma göre ama FF uyumlu değil bunun dışında bunun dışında L serisi 17-40mm f/4 L USM var

2)17-55 gibi bir lens alırsanız bu ihtiyacınızı giderir diye düşünüyorum yada ucuz olarak TAMRON 17-50 f/2.8 var canon olmassa buna bakabilirsiniz ama kullanlar yorum yaparsa daha iyi olur çünki ben bunları sadece araştırmalarım sonucu elde ettiğim bilgilere göre yazıyorum her hangi bir kullanmışlığım yok

3)50mm lens genellikle portre ve açık diyaframından dolayı gece çekimleri için kullanılıyor. ayrıca IS yoktur.Bu lensin 1.8 ve 1.4 diyaframrı versiyonları var 1.8 olan malzemesi plastik biraz daha hassastır 1.4 olan daha sağlam ve USM vardır 1.8 f/p açısından iyidir bence dikkatli iseniz 1-2 yıl idare eder heralde:D

4)USM canon'un bir odaklama motorudur hem daha hızlı hemde daha doğru odaklamayı sağlar IS ise enstantaneyi 3 stop kadar kısmaya yarıyor bildiğim kadarı ile

5) Tele zoom olarak canon 70-200 f/4 L IS USM var çok güzel bir lens ama ucuz olsun derseniz 70-300 filan bakabilirsiniz

6)Standart zoom olarak tavsiye olunabilir.Canon'da 28-135 ,24-105 , 24-70 gibi lensler var bakabilirsiniz bunlara

7) Kullanmadığım için bilemiyorum ama 200 YTL lik lenslerden pek birşey beklemeyin derim

saygılarımla

Tarih: 18 Mart 2009, 20:44 - İp: 78.***.**2.108
taylanbzgl
taylanbzgl (üye)
İstanbul / Meraklı

İlgine ve alakana cok tesekkur ederim. Usenmeden tum sorularimi cevapladigin icin.

Tarih: 19 Mart 2009, 02:13 - İp: 78.***.**3.178
  • 1