Fotoğrafçılık Forumları
Canon 450d İçin Lens Yardımı.
Merhabalar
Yaklaşık 2 hafta içinde canon 450 D alacağım. Öğrenci olduğum için ve bu sene öss senesi olduğu için bir yıl tatlı su fotoğrafçılığı olacak Makine uzerinden cıkan kit lensi hakkındaki yorumlardan sonra makineyi body olarak almaya karar verdim. Lens olarak da 50mm 1.8 düşünüyorum. Bu lens uygun fiyatı ile coğu kişinin çantasında olan bir lens ama ben bir tek bu lens ile 1 sene gecirebilirmiyim
Görüş ve ünerileriniz için teşekkürler
Saygılarr
Makineniz şimdiden hayırlı olsun. Makineyi çok seveceğinize eminim, ben de aynını kullanıyorum.
Bazen günlerce makinemin üzerinde sadece 50mm takılı oluyor. f1.8'in dışında f1.4 de kullandım ancak öğrenci bütçeme f1.8 daha uygun ve aradaki fiyat farkına da değmediğini düşünüyorum. Yani lensiniz tamam, müthiş.
Fakat yeri geliyor geniş açıya ihtiyacımız olabiliyor. Bazen öyle anlar oluyor ki 50mm'nin verdiği dar alan bizi boğuyor. 18-55 IS kötü bir lens değil. Fiyatı zaten düşük; makineyle bir kit olarak da aldığınızda daha da ucuza geliyor. Tavsiyem 18-55 IS'yi de almanız.
bende aynı fikirdryim
üzerinde canon yazan bir lens nasıl kötü olabilirki
herkes f değerine takılmış
gündüz f değeri çok önemli değil
yani f değeri ile tek başına lensin kalitesini anlıyamayız
siz kiti alın
ama su altında çekim tapacaksanız mutlaka 1.8 1.4 hatta 1:1.2
almanız çok işe yarar
Merhaba cavekid,
Bence ilk seçtiğiniz lens çok olumlu. Bende Canon 50mm f/1.4 var, ve gerçekten hızlı ve güzel bir lens. Bu lensin bir de Sigma'sı var, zaten şu anda yukarıdaki banttaki güzel kediciklerin resmi bu lensle çekilmiş. Canon'un aynı lensinden daha pahalı ve daha fazla elemente sahip bir model. Ama aldığı parayı hakediyor. 450D ve başlangıç için 50mm f/1.8 gayet uygun ve yeterli bir lens. Ancak 50mm lens genel kullanıma uygun olsa da, bazen Sn. delban'ın dediği gibi sizi yorabiliyor. Konunuza fazla yaklaştırmıyor, hep uzaklaşmanızı istiyor. Ancak sabit lenslerden elde mutlaka olması gereken bir ekipman. Ayrıca fiyatı da çok uygun.
Bütçenize bağlı olarak EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS ya da EF-S 18-135mm f3.5-5.6 IS alabilirsiniz. EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM'te uygun bir seçim olabilir. Bu lenslerden birini seçebilirsiniz. Uygun fiyatlı ve günlük çekim için geniş aralıklar sunan lenslerdir.
Sanıyorum tatlı su fotoğrafçılığı derken, su altı fotoğrafçılık değil de, okyanusa çıkmadan önce yumuşak bir geçiş dönemi olarak teşbih, benzetme, yaptınız..
Yorumlarınız için teşekkürler öncelikle.
Tatlı su fotorafcılıgından kastettiğim ancak hafta sonları fazla zaman ayıramadan fotogragcılıga baslamaktı bahsettiğiniz lensleri arastırdım ve oncelikle body yerine kit olarak almaya, yanına da 50mm f1.8 eklemeye karar verdim. canon 28-135 hakkında yorumlar sonucu pek de icim ısındı diyemem lense.. Tamron un vs. canon 50mm yanında kullanılabilinecek 400-500 tl civarı gangi lenslerini onerirsiniz?
Zoom istersen Canon 55-250mm Is var güzel.
400TL bütçeyle alınabilecek en iyi zoom lens Canon 55-250 IS'dir. (Spottaki fiyatı 400TL dolaylarındadır.)
SELAM BENDE CANON D450 VAR DAHA DOGRUSU BU PTESİ GELECEK YANLIZ ÜZERİNDE NE OBJEKTİF OLDUGUNU BİLMİYORUM SANIRIM 18X55MM OLMASI LAZIM BEN STÜDYO ÇALIŞMALARI YAPACAM (GELİN DAMAT) STÜDYOM ÇOKTA BÜYÜK DEYİL DAHA ÖNCELERİ NİKON KULLANIYORDUM (D80 18X135MM) O MAKİNAYI SATMAK ZORUNDA KALDIM KISACASI BANA TAVSİYE EDEBİLECEGİNİZ BİR OBJETKİF VARMI ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLE
@byfoto31
sizin işinizi canon ef-s 15-85 f3.5-5.6 is usm görür. hem kapalı ortam için yeterince geniş açı, hem de yeterince tele ihtiyacınızı karşılar. fiyatı 650$ civarı usa da.
---
@cavekid
ben de aynı donanıma sahibim. 18-55 is ve 50mm f1.8 var. tek başına 50mm f1.8 kesmez başlangıç için 18-55 de bulunsun zaten ucuz.
SAYGI DEYER BOLUBEYİ YORUMUN VE TAVSİYEN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
YANLIZ ŞUNUDA BELİRTİM BENDE ŞUAN CANON 300D VAR ÜZERİNDE 18-55 F:3.5-5.6 ıı VAR BUNUNLA YARIM RESİMLERDE SORUN YOK ARADA EROR 99 DİYOR O AYRI BİR DERT ZATEN BOYDAN ÇEKTİĞİMDE VEDE GRUP RESİMLERİMDE NETSİZLİK YAŞIYORUM O YÜZDEN ŞİMDİ CANON 450D ALICAM
İNŞALLAH SİZİN TAVSİYE ETİĞİNİZ OBJEKTİF İŞİME YARAR BU ARADA
STÜDYOMDA SADECE BİR TANE ŞEMSİYE FLAŞ VAR DÜKKANI YENİ AÇTIM BİRAZ MADDİ SIKINTIM VARDA :D
hayırlı olsun Allah muvaffak etsin.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
017613 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0107327 May. 2024, 10:30