emilmutlu
emilmutlu (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 40d Hangi Objektifler?

Merhaba Arkadaşlar,

Canon 40D + 17-85mm USM kit'e sahibim. fakat okuduğum yorumlarda okuduğum kadarıyla 17-85 iyi bir lens değil (kalite anlamında pahalı görülüyor).
Fotograf çekme konusunada çok acemi ve yeni biri olarak, objektif ve aksesuar tavsiyelerinizi dört gözle bekliyorum.

Gündelik hayattaki anları çekmeyi seviyorum. İnsanları, Objeleri. Farklı açılardan çekmeyi seviyorum.
Doğa, Manzara ve Makro konularında pek çekim denemedim.
Genellikle Siyah-beyaz çekimler hoşuma gidiyor.

Sevdiğim Çekim Kategorileri:
Anlamlı An
İnsan
Detay
Yaşam,
Madde-Cisim,
Portre
Soyut.

Şimdiden Teşekkürler.
( Umarım "sen daha ne istediğini bilmiyorsun" gibi sözcüklerle karşılaşmam. Çünkü evet tam olarak bilmiyorum. Öğreniyorum. )

Tarih: 7 Nisan 2009, 20:01 - İp: 95.***.**9.44
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Lens size yetiyorsa boşverin onun bunun dediklerini devam edin.

S&B de kendinizi ilerletmeye bakın.

Tarih: 7 Nisan 2009, 23:03 - İp: 88.***.**9.118
emilmutlu
emilmutlu (üye)
İstanbul / Amatör

zaman ayırıp cevapladığın için teşekkür ederim "mavi_izci".
şu anda yetiyor mu yetmiyor mu tam olarak bilmiyorum. ama bazen istediklerimi çekmeye yetmiyor. Bu işe başlamışken iyi bir donanımla başlamakta fayda var diye düşünüyorum.

Yurtdışına cıkmayı düşünüyorum. hazır gitmişken alayım diyorum.

Tarih: 7 Nisan 2009, 23:27 - İp: 95.***.**0.31
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Yazdığınız kategorilerden

Anlamlı an
İnsan
Detay(makro lensler daha iyidir)
yaşam
madde-cisim(makro lensler daha iyidir)
portre
soyut

tüm kategoriler elinizdeki lensle de çekilir.
Siyah&Beyaz da daha değişik tatlar ve daha iyi performans istiyorsanız Canon'un prime lenslerine yönelin mesela 50mm 1.8,

L serisi daha iyi ama daha pahalıdır.

Makroya özeniyorsanız makro lens alın.

Photoshop a da alışmanızı tavsiye ederim.

Tarih: 8 Nisan 2009, 01:56 - İp: 88.***.**9.118
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Sizin de belirttiğiniz gibi 17-85, kötü olmamakla birlikte fiyat / performans oranı düşük bir lens.yani verdiği performansa göre pahalı bir lens..

Farklı çekim kompozisyonları için doğal olarak farklı amaçları gören lensler kulanmak gerekiyor.Öncelikle ekipman almak için ne kadarlık bir bütçe ayırdığıızı belirtmediğiniz için çok kesin önerilerde bulunmakta zorlanmakla beraber minimum para, maksimum performansı alabileceğiniz ,- nacizane- lens tavsiyelerimi sunmak istiyorum:

Anlamlı An, İnsan, Yaşam konulu çekimler için elinizde mevcut bulunan 17-85 bence ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.Ancak yine de siz değiştirmek isterseniz, 24-70 f/2.8 L lensini tavsiye edebilirim.fiyatı spot 1200 dolar civarındaydı en son..Yada Sigma'nın yeni çıkarmış olduğu 24-70'i de olabilir.o da 900 dolar civarında.

Detay, Madde-Cisim çekimler için bir makro objektif işinizi fevkalede görecektir.Bunun için de Canon 100 mm f/2.0 makro USM lensini tavsiye edebilirim.Ayrıca hem bahsi geçen bu tür çekimler hem de portrede kullanmak üzere Sigma'nın 70 mm f/2.8 EX DG lensini de önerebilirim.Son derece keskin ve odaklaması çok hızlı bir lens.Ayrıca fiyatı da 450 dolar gibi makul bir değerde.

Tarih: 8 Nisan 2009, 01:59 - İp: 78.***.**2.119
emilmutlu
emilmutlu (üye)
İstanbul / Amatör

Değerli ( nacizane) bilgileriniz için çok teşekkürler : mavi_izci ve aeron

Biraz araştırma yaptım. Müsade ederseniz keskinlik ve fiyat olarak bazı ürünleri sizlere ( ve diğer Arkadaşlara ) danışmak istiyorum.

-Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS
-Tokina AF 11-16mm f/2.8 AT-X Pro DX

ve tabiki ilk olarak almayı düşündüğüm ("mavi_izci" nin de tavsiye ettiği) Lens:
-Canon EF 50mm f/1.8 II :

*Sizce bunlarla donanımın nasıl olur?
*İstediğimi çekimleri yakalayabilirmiyim?
*İleriye dönük (amatörlükten çıkma) olarak bana ne kadar faydalı olabilirler?

-aeron: "24-70 f/2.8 L" çok güzel ama bana biraz pahalı geldi. şimdilik o kadar açılabileceğimi zannetmiyorum. Veya elimdeki 17-85 ile takas yapabilirmiyim? Ne kadara (tahminin varsa)?
Birde "Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC" var. Canon 17-85mm USM ile takas edilmelimi? yoksa Canon daha mı iyi? Odak Aralığı olarak "Sigma AF 17-70mm f/2.8-4.5 DC" daha iyi ama....?

Teşekkürler.

Tarih: 8 Nisan 2009, 17:55 - İp: 195.***.**4.84
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Şimdiye kadar ultra gemiş açı lenslere ve bu lenslerle yapılabilinecek çekimlere hiç ilgim olmadığı için gerek Tokina AF 11-16mm f/2.8 AT-X Pro DX hakkında gerekse diğer ultra geniş açı lensler hakkında detaylı bilgi sahibi değilim.o nedenle bir yorumda bulunamayacağım.

diğer bahsettiğniz Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS ise, Canon'un ucuz kit lensleri kalitesinde bir lens..yani öyle ahım şahım bir performans beklemeyin.

EF 50 f/1.8 ise, verdiğiniz paraya göre çok güzel performans sunan bir lens ve gayet kullanışlı bir portre lensi olarak kullanılabilir.

Sigma 17-70'in, Canon 17-85'ten farklı olarak fotoğraf kalitesine yansıyacak hiçbir yanı yok..hatta Canon 17-85, IS özelliğiyle daha avantajlı bence..

Tarih: 10 Nisan 2009, 00:39 - İp: 78.***.**6.102
emilmutlu
emilmutlu (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler.

Ben amatör biri olarak fazla pahalı ve profesyonel lenslere şuanda ihtiyacım yok. o yuzden sahip olduğum lensle devam etsem iyi olacak.

Birde canon 50mm 1.8 ve 55-250 almayı düşünüyorum. geniş açı lens biraz pahalı olduğu için onu en sona bıraktım

Tarih: 10 Nisan 2009, 11:36 - İp: 95.***.**6.172
hsokul
hsokul (üye)
Almanya / Meraklı

Anladigim kadariyla sokaklarda dolasip, gözünüze hos, ilginc gelen seyleri fotograflamak istiyorsunuz. Bunun icin Canon 17-85 mm lens cok dogru bir secim olur. Ben de kullaniyorum ve kesinlikle vazgecemeyecegim lenslerimden biri.
Portre cekimleri icin Canon 50 mm f1,8 fiyat/performans olarak mükemmel bir lens. Hic düsünmeden alabilirsiniz. Portre cekimleri icin benim önerebilecegim diger bir lens Canon 85mm f1,8 USM. Baslangic olarak elinizdeki 17-85mm lens ile de cok güzel portreler cekebilrisiniz.
Her cekimde kullanabileceginiz bir lens benim bildigim kadariyla yok Dolayisiyla arkadaslarinizin tavsiyeleri yönünde büyük paralar harcamadan önce bence önce elinizdeki makine ve lensi "anlamaya" calisin. Yeterli fotograf cektikten sonra zaten neye ihtiyaciniz oldugunu kendiniz göreceksiniz.

Tarih: 12 Nisan 2009, 17:11 - İp: 138.***.**7.40
emilmutlu
emilmutlu (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler "hsokul".

Bende bu düşüncene katılılıyorum. Daha makinayı tam anlamıyla öğrenemedim bile. Lens te dahil. yavaş yavaş.

Birde ustaların yanında takılmak lazım. Bu aralar boş vaktim çok

Canon 50mm 1.8 kesinlikle iyi olucak. onu bir an önce almayı düşünüyorum. fazla pahalı da değil zaten.

Diğer lensler biraz beklesin.

Tarih: 13 Nisan 2009, 02:37 - İp: 213.***.**9.90
  • 1