Fotoğrafçılık Forumları
Canon 17-85mm Lens Alımı
Arkafdaşlar merhaba,
Uzun araştırmalardan sonra hafta sonu Hayyam dan Canon 17-85 usm is lens almak istiyorum. Spot olarak alacağım için lensi nasıl kontrol edebilirim (kulanılmışmı, iyi çalışıyor mu vs.) bilmiyorum. Dikkat etmem gereken şeyler nelerdir yardımcı olursanız sevinirim.
eranmania merhaba,
bu lensi ben de düşünüyorum. Babataş foto Şener'i telefonla arayıp sordum, şiddetle tarif etti. Ama bakalım forumdaki tecrübeli arkadaşlar ne diyecek. Ben fuarı beklemeye karar verdim.
Arkadaşlar, Canonun güzel "Tak Yürü" lenslerinden birini
seçmişsiniz.
/S serisi lenslerin en iyisi. Amatörlerin en fazla işini görecek lenstir. Ben severek kullandım.
Lensin yenisini az göz aşinalığı bile ayırdeder. Plastiğin matlığı el deyen yerlerde parlamaya başlar, lup ile her tarafına bakınca ince çizikler görülür.
Babataş genelde ikinciel satar.
Lensi elinize aldığınızda 85mm pozisyonuna açıp hafifçe sallayın uzayan kısımda fazla boşluk olmasın. Bayonet tarafındaki vida başlarına dikkatli bakın herhangi bir tornavida eziği olmasın.
Bayonet kapağı çıkarılınca dip tablada seri numarası vardır.
Kutu üzerindeki etikette bu numarayı arayın. Başka kutuya konup yeni denmesin.
En son olarak tekrar lup ile lens camları üzereinde ince bez ile silerken bile oluşabilen çizikler varmı diye kontrol edin.
Makineniz yanınızda olursa değişik hedeflere bakıp yarım deklanşör basarak hızlı fokus yaptığını görün,
İçinize sindiyse geriye pazarlığınız kalıyor.
Güle güle kullanın.
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, önerilerinizi dikkate alıcam.
eranmania,
Lensi aldın mı merak ediyorum. Aldıysan ilk izlenimlerini paylaşır mısın?
Lensi hafta sonu aldım. Öncelikle 18-55 ten sonra oldukça büyük geldi bana. Hafta sonu ve bugüne kadar oldukça yoğun olduğum için fazla bir çekim yapamadım. Akşam birkaç poz denedim. IS özelliği bariz bir şekilde hissettiriyor kendini. Bence en önemli özelliklerinden biriside çok hızlı fokus yapması.Dışarı çıkıp fotoğref çekme şansım olursa birkaç örnek gönderebilirim.
Hayırlı uğurlu olsun. Harika fotoğraflar çekmeni dilerim. Birkaç fotoğrafı paylaşırsan sevinirim.
Bu arada, nerden, kaça aldın?
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
078830 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206719 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Davinci Resolve 17 Kurulumu [ücretsiz Video Düzenl
11 Nis. 2022, 00:08 prodersler
0127211 Nis. 2022, 00:08
prodersler -
Davinci Resolve 17 Nasıl İndirilir? Sistem Gereksi