Fotoğrafçılık Forumları
Canlı Model Ve Filtre
Arkadaşlar,elimde bir model var. Kapalı alanda; odada ve açık havada ise yeşil çayırlıkta ve sokaklarda çekim yapmam gerekiyor. Model Nü ye yakın ve mayolu çekimler yapılacak. Güneşli ve bulutlu havalar hakim genelde.
Elimdeki makine Canon S3 IS.
Ustalardan ricamdır: Ben şimdi Hangi lensleri alayım makineme?
Ayrıca içerideki çekimlerde reflektör tarzı ışıklandırmalardan kullanacagız. Bu reflektör tarzı ışıkların önüne nasıl ışık filtreleri kullanmamızı önerirsiniz?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. SAYGILARIMLA
DJ COBRA
Elindeki makine bu iş için biçilmiş kaftan lens almana gerek yok. (alsanda kullanamazsın) Reflektör tarzı ışıklandırmaya falan gerek yok. Makina üzerindeki flaşı destekler başka şey desteklemez. Makinayı autoya getir vizörden bak çek.
Fotoğrafları eminim beğeneceksin. Beğenmezsen bu forumda bu işi hakkıyla yapacak, mesleği bu iş olan arkadaşlarımız var, onlardan yardım iste birtanesi piyasa raiçlerinden yapmaya gönüllü olacaktır.
Sholder Arkadaşıma teşekkürlerimi sunarım.
Ben S3 ün resim kalitesinden çok memnunum açıkçası. Maksadım filtreler ile modelin ve resmin biraz daha albenisini arttırmak.
En azından bunları bilgisayar ortamında filtreleyebilecegim bi yazılım var mı? Biliyorum filtre kadar etkili olmaz ama en azından fotografın albenisi arttırmak maksat.
Bir de şölye bir düşüncem vardı benim aslen:
Dışarıda güneşli çekimlerde bir polarize filtre
bir UV filtre
ve modelin hatlarını keskinletecek bir filtre ama ne oldugunun bilmiyorum o filtrenin.
O yuzden hangi filtreleri almalıyım?
DJ COBRA
Mesajımı biraz fazla nüktedan yazmışım nükte anaşılmadı. Sana ciddi bir cevap yazmaya çalışayım.
a S3 gibi 12 optik zoom değeri olan kompak bir kameradan iyi keskinlik elde etmek mümkün değil. En keskin görüntüler sırasıyla sabit açılı lensler ve optik çarpanı küçük zoom lenslerde elde edilebiliyor. Öncelikle makine tercihini ve dolayısyla makinenin sahip olduğu lensi gözden geçirmelisin.
b makinandan mennunsan ne ala, keskinliği doğrudan artıran bir filitre yok. Filitreler daha çok belli ışık türlerini geçirmeyerek görüntüyü değiştirme pirensibi ile çalışırlar. Buda daha çok renkler üzerinde oynamaya yardımcı olur. Belki ten rengini isteğin gibi eldetme konusunda yardımları olabilir. Fakat bu bakış açısı daha çok anolog film makineleri devrinden kalma bir sistem. Digital makinelerde bunla uğraşmadan lensinin önüne bir filitre dakarak en az 2 f stop ışık azltarak çalışmayı zorlaştırmaya gerek yok. Fotoğraf işleme programları ile filitrelerin etkilerinin büyük bir bölümünü elde edebilirsin. Ancak:
c Fotoğraf işleme programlarında iyi sonuçlar alabilmen için fotğraf makinesinin oluşturduğu fotoğraf dosyalarının sıkıştırılmamış kayıpsız ve işlenebilir olması lazım. Kısaca RAW formatlı dosyalar olması lazım. S3 ile bunu yapamazsın. RAW dosyalarda polarize filitre dışında filitre efeklerinin tamamına yakınını simule edebilirsin.
d portre ve model çekimleri için ideal lenslar 50-80 mm arası olan lenslerdir. Bu aralıkta kafa vücut, kulak, burun ölçüleri ideal çıkar. 80 mm üstünede çıkabilirsin fakat ozamanda alan derinliği sorunu çıkar, bazande avantaj olabilir.
son söz iyi fotğrafı makine değil fotoğrafçı çeker.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Ekrem Çelebi Benide Düşün Benide Canlı Düğün Kaydı 2005
05 Şub. 2025, 14:25 prodersler
01905 Şub. 2025, 14:25
prodersler -
Ekrem Çelebi Duydun Mu Anam Düğün Canlı Kayıt 2005
28 Oca. 2025, 13:52 prodersler
06128 Oca. 2025, 13:53
prodersler -
Listede Olmayan Fotoğraf Makine Modeli.
12 May. 2024, 23:54 mr.mehmet
063612 May. 2024, 23:55
mr.mehmet -
-
-
Bugün: Canlı Yayın - Kim İpler Ara Güler'i?
16 Kas. 2023, 12:48 miratcenk
069316 Kas. 2023, 12:49
miratcenk -
Biometrik Ve Vesikalık İçin Photoshop Filtre
25 Eki. 2022, 11:56 dyingsoul
0271625 Eki. 2022, 11:56
dyingsoul -
Canlı Yayın: Enine Boyuna Nft Ve Fotoğraf İlişkisi
30 Oca. 2022, 11:23 miratcenk
0136230 Oca. 2022, 11:23
miratcenk -
Canlı Etkinlik: Heykeli Dikilecek Adam - Bugün Saat 21:00