com5
com5 (üye)
Yalova / Amatör

Bir Kaç Konuda Yardım

merhaba arkadaşlar

Fotografçılığa hobi olarak merak sardım. oldukça fazla amatörüm. Daha yeni Nikon d7000 Makine ve SB900 Flaş alarak bismillah dedim. DSR makinemin üstünde 18-105 MM lens var. İkamet ettiğim yere fotografçılık kursları hayli uzak. Fotografçılık ile basit bilgileri nerede bulacağımı bilmiyorum. Örneğin VR nedir? AR nedir? Diyafram nedir gibi

2. sorum ise :

Resimlerimde doğa ve canlı resimleri oldukça fazla çekiyorum. Çekimlerimde bazen çekmek istediğim karakterin net arka fon flu olmasını istiyorum bunu nasıl yapabilirim?

3. sorum ise 18-105 mm bana yetmiyor.
Balıkgözü lensi
Macro lens
Zoom lens
gibi lens önerilerinize açığım.

Yardımlarınızı bekliyorum

Tarih: 10 Eylül 2011, 23:11 - İp: 95.***.**7.201
karlefield
karlefield (üye)
İstanbul / Amatör

Kitap için ( fotoğrafa başlarken levend kiliç) tavsiyem olur

Tarih: 20 Eylül 2011, 16:29 - İp: 88.***.**2.138
com5
com5 (üye)
Yalova / Amatör

gaijin

önerilerin için teşekkür ederim yok kızmak mı estegfurullah. sürekli tavsiyeleri dikkate alıyorum mesela senin SB900 gereksiz dediğini başka bir arkadaş mutlaka almalısın dediği için aldım.

Kimse boşa para harcamak istemez. Sanırım ben biraz sabırsızım. Diğer arkadaşların dediği gibi biraz daha alt yapıyı öğrenerek zamanla tecrübe edinmem gerekiyor. Bilgiler için teşekkür ederim.

Tarih: 30 Eylül 2011, 22:22 - İp: 78.***.**7.158
talatza
talatza (üye)
Eskişehir / Amatör

çekeceğin objenin net arka planın ve hatta ön bölgenin flu olmasını istiyorsan ayarları manuel olarak yap .diyaframı sonuna kadar aç. enstantaneyi de uygun ayara yada otomatiğe getir ve çek .bu olay netlik sahası denilen olaydır.diyafram açıldık ca netlik sahası daralır ,kapandıkça genişler . netlik sahası objenin makineye olan uzaklığı ile de ilgilidir. ara yakınsa saha dahada daralır.örneğin çok yakın portre çekerken,diyaframda çok açıksa, burnuna net yaptıysanız kulakları bile flu çıkar.bir çiçek tarlasında birkaç çiçeği bile net çekip ,diğer alanları flu yapabilirsiniz.böyle çekimlerde her türlü objektif kullanılabilir ama makro objektiflerle daha iyi netice alınır.

Tarih: 5 Ekim 2011, 00:04 - İp: 94.***.**5.117
xyzarc
xyzarc (üye)
Ankara / Amatör

Sayın Talatza,

"her türlü objektif kullanılabilir " demişsiniz, acaba 18-55 kit lens de kullanılabilir mi? Bunu şunun için soruyorum, 48 yaşındayım ve kendimi bildim bileli hiç fotoğraflarda yer almam, çünkü çeken hep benimdir.Kısacası meraklıyım,bugüne kadar hep compaktlarla idare ettim, önceliklerim nedeniyle, ama artık zamanı gelmişti ve gidip bir nikon d5100 aldım geçen hafta..Öncelikle eşim ve oğlum başta olmak üzere sığ alan derinlikli (haftalardır okuyorum, umarım kavram karmaşası yaratmıyorumdur.) yani arkası flu portre çekmek istiyorum..
Ancak forumdaki birçok fotoğrafsever, kit lensle (18-55) biraz zaman geçirmemi öneriyor haklı olarak..Bu fikre katılıyorum ve hem objektifin hem de kendimin sınırlarını/yapabilirliklerini görebilmek için bir süre başka lens almayacağım.O nedenle soruyorum, kit lensle arkası flu portre çekilebilir mi??

Sevgilerimle..

Tarih: 5 Ekim 2011, 12:53 - İp: 212.***.**9.58