sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Bilmeyenlere(close-up’lar)

Arkadaşlar close-up filtreler şöyle kullanılır. filtreyi takarsınız ondan sonra zoomu inceden yükseltirsiniz zoom en sona dayandığı zaman sizde bellki bir mesafede durmak zorundasınız ne biraz ileri ne biraz geri tam o noktada netleme yapıyor orta noktada bir yeri yapıyor zaten çekim yapılacak obje ona göre seçilmeli

filtrenin derecesi arttırça yakınlaşmak gerekiyor.
Örnek : Canon S2 +10makro takılı zoom 12xde obje ile arada 10-15cm arası bir mesafe vardı.

Bu bilgileri istemiştim ama kimse bana yardımcı olmadı yada bilinmiyordu başka bir bilgi kaynağındaki(anet news) arkadaş "biraz tele yapıcaksın" dedi ve olayı çözdüm bir an boşuna para verdim zannetmiştim kendi kendime ama hiç pişman değilim.

Bende bilgilerimi kimse sormadan ileride sorarlar diye paylaşmak istedim.

#Sarucabey' tarafından 31.07.2006 21:24:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 31 Temmuz 2006, 21:19 - İp: 194.***.**9.29
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Yani çekimi makro modda değil normal modda mı yapıyorsun?

12x'de 10-15 cm. yaklaşabileceğine emin misin? ben zoom sonuna kadar giderse odaklamaz sanıyordum.

Tarih: 31 Temmuz 2006, 23:47 - İp: 85.***.**3.138
sanrup
sanrup (üye)
Bursa / Meraklı

selamlar saruca bey
bende canon s3 ıs için close-up aldım.sizden istirhamım makro çekimlerde 4 lensi beraber takıpmı kullanacağız yoksa ortama göre mi ayarlayacağız. cevabınızı bekliyorum
saygılar;

Tarih: 4 Ağustos 2006, 17:06 - İp: 213.***.**0.8
aattaa
aattaa (üye)
Ankara / Amatör

ben de sony h5 kullanıyorum....aksesuarlarına meraklanırken bunun ne işe yaradığına da meraklanmıştım...teşekkürler bilgi verdiğiniz için..ama tam anlamadığımı biliyorum..burada açıklamalar devam eder umarım

Tarih: 4 Ağustos 2006, 17:30 - İp: 85.***.**3.76
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Close-up lensle çekim yaparken makro veya süper makro madunu kullanmıyor muyuz yani?

Tarih: 4 Ağustos 2006, 23:49 - İp: 85.***.**1.243
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

herhalde canım s.makroda pekbir etkisi olmuyor zoom iptal olduğu için

Tarih: 5 Ağustos 2006, 11:30 - İp: 194.***.**9.29
sudulus
sudulus (üye)
İstanbul / Amatör

sarucabey çok teşekkürler...
ben de geçen hafta usa'dan +1 +2 ve +4 macro kit getirtmiştim. ve ilk denemelerimde hüsrana uğramıştım. yazını okuduyp da denedikten sonra hah tamam budur yaa dedim.. işte forumun faydalarından biri daha dedim...

teşekkürler...
bilgi paylaştıkça kıymetlidir....
paylaşılmayan bilginin kimseye faydası yoktur.

Tarih: 11 Ağustos 2006, 11:27 - İp: 85.***.**3.234
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

"sudulus" böyle mesajları görünce insan yazdıklarının boşa gitmediğini anlıyor, ben bilgim dahilinde hep yardım etmek isterim ama bana pek kimsenin yardımı dokunmuyor demek istiyorum.

Tarih: 12 Ağustos 2006, 10:02 - İp: 194.***.**9.29
  • 1