Fotoğrafçılık Forumları
Acil Yardım Diyafram Bozuldu!!
Yaklaşık 2 hafta önce aldığım Minolta 28-80xi adlı objektifi a100 üzerinde kullanırken bugün diyaframı makinadan değiştirdiğim halde lenste değişmediğini farkettim.
Hangi diyafram değerini ayarlarsam ayarlayayım hep en açık diyaframda çalışıyor lens.
Acaba neden kaynaklanmış olabilir.?
Lensin arkasındaki diyaframı değiştiren çubuk gayet sağlam gözüküyor..Ve elimle hareket ettirdiğimde lensin diyaframının değiştiğini gözlemliyorum yardımcı olabilir misiniz??
Merhaba,
Bu objektifinizle çekim yaptığınızda diyafram değeri kısık olsa da parlak çekiyorsa arızalı olabilir. Ancak; bu tip objektiflerin diyaframları, sadece çekim anında ayarladığınız değere kadar kapanıp tekrar açılır. Ayarladığınız değerde kısılı durmaz. Makinenizi kısık bir diyafram aralığına (yüksek diyafram değerine, örneğin F32) ayarlayın, zamanlayıcıyı 2sn veya 10 saniye ayarlayın, makinenizi sabit bir yüzeye koyun, çekimi yapamk için deklanşöre basın ve karşısına geçip objektifin içine bakın, tam çekim anında diyaframın istediğiniz değere kapanıp sonra tekrar en açık değerine geri döndüğünü göreceksiniz.
- 1