Fotoğrafçılık Forumları
55-250 Lens Temizliği
Merahaba arkadaşlar aranızda yeniyim geçen aylarda aldığım lensimin için toz ve pis parçalarının oldugunu fark ettim aldıgımda hiç bişe yoktu galiba ben iyi muhafaza edemedim ve bu olay başıma sizden ricam bunu nasıl temizleyebilirm yada izmirde temizletebilcegm bir yer var mı ve bunlar lense zarar verirmi acaba cvplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle hava püskürten, basıncı yüksek olmayan, elle sıkılan pompayla tozların makineden uçmasını sağlayın.. Özellikle lensin camını çizebilecek toz parçacıklarının lensten tamamen ayrılmasını bu şekilde sağlayın.. Daha sonra, lensin dış gövdesini mikrofiberli bezle silin, ön camını ve arka camını da ağzınızla hohlayarak nemlendirin, dikkat edin tükürüklenmesin.. Bu buğulanmayı yine, üzerinde toz olmayan mikrofiber bezle temizleyin.. Bu şekilde genel temizliğini, özellikle dışarıda çekim yaptıktan sonra yapın, tozlar üzerine yapışmadan
forum bornovada watsons adlı kozmetik dükkanında flink&sauber isimli cam temizleme mendilleri var 50 tanesi 4lira. alman üretimi. gözlük lcd lens için kullanılıyor. zarar vermiyor. uzun zamandır kullanıyorum gözlüklerim için bilgisayar ekranım için eskiden kompakt makinam içinde kullanıyordum. kolay uçucu alkolsüz bir kimyasal kullanıyorlar bu tip mendiller için. parmak izi varsa direkt kullanın çok toz varsa çizilmemesi açısından onları malkocy'nin dediği gibi bi bisiklet pompası vs yardımı ile giderin.
Aşağıdaki resimdeki gibi bir seti 10-15 TL'ye alabilirsiniz sanırım..
Eğer bulamazsanız, Bornova'da Ege üniversitesi karşısında laboratuar ekipmanları satan küçük dükkanlar vardır.. ORada pompa ve ucuna plastik çubuk gibi ekipmanlar bulabilirsiniz. Eğer lensinizde kaplamalı cinsten filtre kullanıyorsanız, herhangi bir kimyasal sürmekten kaçınmalısınız.. Kimyasallar filtrelerdeki kaplamaları aşındırabilir..
Arkadaşlar , Recai23 toz lensin içinde diyor ...
Benim lenslerde de var - tamire yollamadan çıkarılması mümkün değil maalesef .
Lens tozları genelde pek gözükmez fotoğraflarda - dert etmeyin derim ben.
İç toz derken benim düşündüğüm, son arka elemanın, lensin içine doğru girmiş olduğu konumda, lens kasasının iç cidarından bahsettiğini düşünmüştüm.. Eğer elemanlar arası bir tozlanma varsa, tabiki dediğiniz gibi servise götürmek gerekiyor.. En ucuz ve sağlıklı yöntem..
Recai bey birkaç ay olduğundanbahsetmiş, eğer bu birkaç ay içinde içine bu kadar toz girdiyse, tozlu ortamlarda biraz daha dikkatli kullanmak gerekir diye tavsiyede bulunabilirim..
evet tozlar lensin içinde nasıl geldiğini bende hiç fark etmedım çokta dikkat ettım aslında ama yeterli olmamış demekki f11den sonra belli olmaya başlıyo can sıkıyo ister istemez.izmirde bu işi yapan bir yer önerirseniz sevinirim cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim....
#recai23' tarafından 21.09.2010 20:17:14 tarihinde düzenlendi.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0114927 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3328012 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -
Podcast - Ordu Cephede, Zelenskiler Nerede???
17 Ağu. 2022, 09:14 miratcenk
099817 Ağu. 2022, 09:15
miratcenk -
Sıradışı Makroculuk: Ters Lens
20 Oca. 2009, 11:47 taneryildirim
293271926 Ara. 2021, 05:16
ertugrulkoca -